13. toukokuuta 2020

Sitkeys, säännöllisyys ja rutiinit palkittiin


Nyt on yhdeksän viikko dieetti ohi. En voi sanoa, että se oli aina helppoa ja mukavaa, mutten myöskään, että se olisi ollut ihan kamalaakaan. Olin päättänyt, että vedän sen loppuun ja teen sen niin hyvin kun vaan pystyn. Matkan aikana oli todella paljon juhlia, oli omat synttärit, pääsiäinen ja vappu. Tuli leivottua todella paljon, tarjolla olisi ollut todella paljon herkkuja. Tässä minua auttoi tietenkin päätös ja rutiinit. Kun söi tasaisesti ja oli suunnitellut asiat etukäteen, niin homma toimi moitteetta.

Toki minua auttoi tämä karanteeni, sain olla kotona. Oli todella helppo suunnitella kaikki syömiset, kun pyöri tässä hellan ympärillä päivät pitkät. Mutta se toi myös omat haasteensa. Ehkä juuri sen takia, että tarjolla oli tuoreita sämpylöitä ja muita herkkuja oikeastaan kokoajan. Minulle on onneksi luotu todella päättäväinen luonne ja jos johonkin alan niin sen teen aina täysillä.

No miten se dieetti sitten meni? Olin suunnitellut siitä yhdeksän viikon mittaisen, vaihtelevilla kaloreilla etenevän, ja paljon lihaskuntotreeniä sisältävän kokonaisuuden. Kalorit olivat kokoajan miinuksella sen 500 kaloria ja saliohjelmat vaihtuivat tiuhaan. Kalorit laskivat loppua kohti ja aerobinen hiukan lisääntyi. Jaksoin kokoajan todella hyvin treenata ja olin täynnä virtaa. Toki huolehdin siitä, että nukuin hyviä yöunia koko dieetin ajan.

Minkälaisia tuloksia sitten sain aikaan? Kävin inbodyssa tammikuun lopussa, kun aloitin erään pienryhmävalmennuksen ja sen mittauksen takia päätin, että nyt on tehtävä jotakin. Painoa oli tuona iltana kertynyt jo yli 61 kiloa. Ja minä en ole painanut niin paljoa ja rasvaprosentti oli kohonnut jo melkein 25%. Toki kaksi lomajaksoa kaukomailla nostivat painoa, mutta se ei ole mikään selitys.
No mitä mä sitten sain aikaan yhdeksässä viikossa? Kun 10.5 äitienpäivä aamuna nousin jälleen inbodypuntarille, olin hiukan epävarma. Oma puntari näytti painon pudonneen dieetin alkupäivästä, joka oli muuten 9.3 (60,3kg) 3 kiloa. Mutta puntari näytti tuona aamuna painoksi 56,8kg toki puntari pudottaa hieman painoa, koska se vähentää vaatteiden painoa. No se paino ei ole se pääasia, vaan kaikki ne muut tulokset joita olin saanut aikaan.

Rasvamassani oli pudonnut 15,4 kg -> 10,3 kg!! Se on ihan älyttömän kova juttu ja olen siitä enemmän kuin onnellinen. Vielä kun otetaan huomioon se, että lihasmassa oli noussut 25,5kg -> 25,9kg. Eli olin saanut tehtyä dieetin aikana lihasta lisää 400 g. Siitä olin enemmän kuin onnellinen, sillä miinuskaloreilla lihaksen tekeminen on aina kova juttu. Sain rasvaprosenttini laskemaan myös 24,9 -> 18,2! Ja se ei ole koskaan ollut näin alhaalla. Tulokset siis olivat parantuneet huimasti ja kyllähän se kroppakin on hieman muuttunut.

Olen ehkä myös ihminen, joka ei ole koskaan tyytyväinen omaan ulkonäkööni. Mutta nyt täytyy myöntää, että olen kuitenkin vähän ylpeä itsestäni. En ole kuitenkaan enää 25-vuotias, vaikka joskus ehkä kuvittelenkin niin. Mutta olen todistanut sen itselleni, että kun tekee tiukasti töitä ja on ahkera niin tulosta tulee. Se ei ole helppoa ja vaatii paljon täitä, mutta ehdottomasti se on sen arvoista. Olen onnellinen omasta sitkeydestäni ja periksiantamattomuudestani. Puhukoot tulokset myös sen puolesta.

Haluan omalla esimerkilläni näyttää kaikille, että kova työ palkitaan ja myös sen että ohjeita noudattamalla oonistutaan, mutta suurille soolooluille ei ole varaa. No miten tästä sitten jatketaan. Nyt on menossa lepoviikko ja olen herkutellut nyt pari päivää ja voin kertoa, että olo on ihan hirveä. Nyt olen palannut ruotuun ja maanantaina alkaa uusi haaste. Kesä on monelle herkuttelun ja lomailun aikaa, niin myös minulle, mutta nyt ei ole niin. No mitäs mä sitten olen suunnitellut. Lihasta lisää, mutta yritys on saada plussakalorit nosteltua niin ettei läskiä tulisi, mutta lihasta kyllä. Syksyllä nähdään olenko onnistunut siinä!

Ihanaa viikkoa <3

XxX Sanna

2 kommenttia:

  1. Hyvät tulokset. Onnea saavutuksesta. Saat olla ylpeä itsestäsi.

    VastaaPoista