14. helmikuuta 2019

Onko onneen oikotietä?


Reipasta päivää kaikille. Paljon on puhuttanut valmentajat, heidän ammattitaitonsa, nettivalmennukset ja niiden sopivuus kaikille iästä ja lähtötilanteesta riippumatta. Personal trainerin ammatti on siinä mielessä todella haavoittuvainen, kun sitä ei olla millään lailla lisensoitu. Eli ihan jokainen meistä voi alkaa personal traineriksi vaikka käyttyään yhden nettivalmennuksen, tai lukemalla jonkun alan kirjan. Mutta onko sitten kuitenkaan tarpeeksi hyvä valmentamaan muita ihmisiä? Entäs sitten kun puhutaan valmennuksesta joissa muutamisssa viikoissa lähtee useita kiloja painoa pois? Se on aivan mahdollista, mutta silloin poistuu nestettä ja lihasta. Aineenvaihdunta menee runsailla alikaloreilla yleensä vaan sekaisin ja aivan jumiin. Näin ollen muutaman kympin valmennuksesta saattaa tulla todella kallis, kun kehonsa saa aivan sekaisin.

Toinen asia mikä minua suunnattomasti harmittaa on ihmisten kiire sekä asioiden eteentekemättömyys. Tarkoitan tällä sitä, että muuttuvien asioiden eteen ei haluta nähdä vaivaa, vaan kaikki pitäisi tulla tekemättä juurikaan mitään. Kaikkea kielletään ja eletään nälässä, naiset varsinkin syövät tänä päivänä todella liian vähän. Pelätään hiilihydraatteja sekä kunnon ruokaa. On trendikkäämpää juoda pirtelöitä, mutta ei huomata sitä, että voidaan huonosti. Yksi selvä merkki siitä, että jossakin mennään pieleen on arkiaktiivisuuden hiipuminen, kokoaikainen sairastelu, koska immuunijärjestelmä ei toimi jos kehoa ei ravita kunnolla.  Miksi voida huonosti, kun aivan pienillä jutuilla voisit voida loistavasti?

Kun itse vuonna 2013 valmistuin Trainer4youn personal traineriksi, oli meidän ammattikuntamme rantautunut tavallisten ihmisten pariin, uskallettiin ottaa itselle valmentaja. Toivottavasti nettivamennuksien ja kaiken maailman pirtelökuurien jälkeen ihmiset vielä osaaavat arvostaa henkilökohtaista ja ammattitaitoista valmentajaa. En sano etteivätkö nettivalmentajat ole sellaisia, mutta siellä kaikille on samat ohjeet. Kun valitsette itsellenne valmentajaa huomioikaa hänen koulutuksensa, valmennustaustansa sekä kyseenalaistakaa hänen ideologiaansa, jos se ei miellytä teitä. Ja toinen tärkeä asia ammattitaitoista valmentajaa ei saa ilmaiseksi, koska ammattitaito ei ole tullut ilmaiseksi. Ja hyvää ei tahdo saada halvalla.


Paras asia johon juuri sinä voit sijoittaa olet sinä itse. Sinulla on vain yksi elämä, yksi keho ja terveys, miksi elää sitä huonovointisena kun sen voi tehdä elämästä nauttien <3

-Sanna, koulutettu personal trainer, ravintovalmentaja sekä psyykkisen painonhallinnan ohjaaja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti