28. toukokuuta 2020

Nopeaa ja hyvää kesäruokaa



Nyt kun kerran on päästy tähän ruoka-aiheeseen niin vielä muutama hyvä ja nopea tippi näin kesäksi, kun koko ajan on kiire ;D Minulla ainakin on näin alkukesästä aina kiire ja hoppu, Pitäisi olla mökillä, ja keretä siivoamaan koti kesäksi. Mehän siis olemme mökillä aina kesäkuun alusta lokakuun puoleen väliin. No sitten, kun kaiken muun lisäksi pitää saada kumpikin paikka kuntoon, on ruuan oltava helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea hyvää.





Tänään esimerkiksi minulla oli lounaaksi tankoparsaa, kanaa ja lohkoperunoita sekä salaattia. Aikaa ruuan valmistukseen meni n. 45 min. Josta siis ruoka oli uunissa 35 minuuttia ja sen ajan pystyin tekemään muuta. Eli siis tein 3 perunasta lohkoja, ne pellille, öljyä päälle ja sitten suolaa ja timjamia. Toisella puolella peltiä tankoparsaa, jonka päälle laitoin kanan filepaloja ja tietenkin vähän voita. Sitten vaan uuniin 225 astetta ja noin 30 minuuttia. Sitten vaan salaattia lautaselle ja odotellaan, että ruoka kypsyy uunissa. Oli todella hyvää ja tuli helposti.




Toinen lämmin ruoka tänään on kanafile-hamppari. Taas nopeaa ja hyvää. Eli file pannulle ja paistetaan kypsäksi. Sitten kaksi siivua täysjyväpaahtoleipää paahtimeen, kun kana on kypsää. Kun leivät ovat lämpöiset rakennetaan hamppari. Mulla siihen tulee chilivalkosilpuliketsuppia, salaattia, suolakurkkua, sinappia, tomaattia ja kurkkua. Ja taas vaan ääntä kohti. Ai että on hyvää ja kivaa vaihtelua normiruokaan.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kumpaakin, jos vaan haluaa hyvää ja nopeasti. Tässä nopeat vinkit teille, ja nyt mökille pesemään ikkunoita.

Ihanaa loppuviikkoa :D

XxX Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti