5. joulukuuta 2022

Laiskan naisen riisipuuro

 Rakastan riisipuuroa kanelilla ja sokerilla tai sitten ihan perinteisellä luumu rusina kiisselillä. Ainut mikä riisipuurossa minua ahdistaa on se keittäminen. Vie ihan tuhottomasti aikaa ja sitoo ihan kokoajaksi hellan viereen, koska ainakin minä onnistun aina polttamaan sen pohjaan. Aatto aamuun mantelin kera se kuuluu, se on meidän koko perheen "kisa" kuka sen mantelin sieltä löytää. Ja hei ikinä en ole sitä vielä onnistunut saamaan itse. 

Kun ihminen on tarpeeksi laiska ja toisaalta taas ahne niin ratkaisu on aina löydettävissä. Niin tässäkin asiassa. Nimittäin löysin itselleni jouluherkun, joka tuo mieleeni riisipuuron tai pikemminkin joulun. Ja tätä herkkua en koskaan syö kuin joulukuussa ja vain siihen aatto aamuun asti. Nimittäin ruistaatelipuuro. 

Kyllä niinkin yksinkertainen kun ruistaatelipuuro siihen luumu rahka sekä kanelia ja sokeria niin on kyllä hyvää. Löysin tämän herkun vähän vahingossa muutama vuosi sitten, kun kokeilin alku puuron uutuutta, onneksi kokeilin.  Puuro tuo minulle mieleen joulun ja voin syödä sitä vaikka joka päivä, se valmistuu nopeasti ja on kaiken lisäksi vielä terveellistäkin. 

Toki en sano sitä, etteikö riisipuurokin olisi terveellistä, mutta minä olen ratkaissut tämän joulupuuro asian jo näin useamman vuoden. Ihmisillä on tiettyjä jouluperinteitä ja minullakin niitä on useita. Puuro on aina ollut yksi niistä. Joskus nauran oikein ääneen itselleni, kun aamusella teen luumurahka sekoitusta ja keittelen ruispuuroani. Pienet asiat saavat minut usein onnelliseksi ja pikkuhiljaa olen oppinut nauttimaan niistä jokaisesta.

Viikonloppu aamuisin, kun aikaa on keitän puuroni maitoon. Siitä tulee vielä pikkuisen enemmän jouluinen. Kynttilät vielä palamaan ja joululaulut soimaan sekä pieni lumisade niin aamupala hetki on oikeastaan taianomainen. 

Oppiessaan itsestään ihminen löytää elämäänsä juuri ne jutut, jotka pienuudellaan tekevät hänestä onnellisen juuri siinä hetkessä. Minulla yksi tällainen asia on juuri aamupala, joka joulukuussa maistuu joululta. Jos sinulla on jokin asia mikä tekee sinut onnelliseksi pyri lisäämään niitä hetkiä elämääsi. Onnellisuus on asia, joka tekee elämästä elämisen arvoisen. Pienistä puroista kasvaa suuri järvi, sama sananlasku toimii myös onnellisuuden kanssa. 

Ihanaa toista adventti viikkoa kaikille. 

XxX Sanna

Kuvat; Saija Heinämäki

2 kommenttia:

  1. Ruistaatelipuuro näyttää maukkaalta! Helppo hyvä riisipuuro syntyy kerroskattilassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mummo teki aina kerroskattilalla riisipuuroa, kun olin lapsi. Tai mummo taisi puhua haudutus kattilasta, se lieneen sama asia. Olinkin aivan unohtanut sen olemassa olon.Täytyy laittaa se ostoslistalle.

      Poista