10. syyskuuta 2020

Korona ja kuntosali

 

Näin kuntosaliyrittäjänä mietin todella paljon, miten tämä korona vaikuttaa kuntosaliin ja sen kävijöihin. Jos mietitään ylipäätään treenaamista, sitähän ei koskaan saisi tehdä kipeänä, mutta siihenkin on justiin niin monta tapaa kuin liikkujaakin. Meillä on täällä maalla on vielä säästytty korona-tartunnoilta, mutta sehän on yksi kaunis päivä, kun se meillekin tulee.

Minä olen tehostanut salilla siivousta ja desinfiointiaineita on tarjolla paljon laitteiden puhdistukseen. Keväällä kaikki olivat paljon enemmän mielestäni varuillaan koronan takia. Ehkä nyt on hieman lipsuttu ja jopa haluttu unohtaa kyseinen virus kokonaan. Minä en missään nimessä tarkoita sitä, että elämä pitäisi lopettaa ja olla vaan kotona, mutta olisi muistettava, ettei ole oikein ajatella tällä hetkellä vaan itsekkäästi.

 


 

Minä olen ohjeistanut kaikkia treenajiani samalla tavalla. Salille on aina tervetullut, jos on terve ja hoitaa oman osansa salin desinfioinin osalta. Riskiryhmäläisiä olen kehottanut olemaan erityisen varovainen. Tämä aika on yrittäjälle todella haastavaa, koska on vaikea valvoa kaikkea 24/7 ja sen takia vastuu jää monesti ihmisille itselleen.

Tämä maailma on varmasti muuttunut pysyvästi tietyllä lailla ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen kuitenkin sitä mieltä, että liikunta tukee positiivisuutta ja tuo hyvänolontunteita. Ja jos salille meno askarruttaa, niin mahdollisuuksia on monia; ihania syyspäiviä viettää metsässä ja ainahan lenkkiin voi sisällyttää kehonpainoliikuntaa. 

 


 

Korona on tullut varmasti jäädäkseen ja meidän täytyy oppia elämään sen kanssa. Muistamaan sen leviämisherkkyys, pysyttävä itse aina askeleen edellä sitä. Muistettava, ettei kipeänä kannata mennä julkisille paikoille, vaikkei tartuntaa välttämättä olisikaan. Vain hoitamalla oman tonttinsa niin hyvin kuin mahdollista, pystyy vaikuttamaan. Kukaan ei voi tässäkään tilanteessa hoitaa muiden asioita. 

Minusta uusi normaali voi olla hyväkin juttu. Ehkä perhe ja sen merkitys korostuu. Oppii nauttimaan pienistä asioista ja hienoista hetkistä vaikka siellä kuntosalilla. Pidetään toisistamme huolta. Ja muistakaa meitä yrittäjiäkin, käyttäkää meidän palveluita, tehkää se vastuullisesti sillä vaan sillä tavoin  voimme teille niitä turvallisesti tarjota.

Pystytään positiviisella mielellä ja nautitaan kaikista huolimatta syksystä.


XxX Sanna

4 kommenttia:

 1. Hei Sanna, tosi mukava lukea kanssayrittäjän kokemuksia. Hienosti olet ottanut kuntosalin tehostetun siivoamisen ja muut tarvittavat toimenpiteet huomioon. Itse palkkasin liiketilasiivouksen suorittamaan tehokkaamman siivouksen silloin tällöin, jotta itselle jää enemmän aikaa muihin hommiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tehostettu siivous on kyllä huippu juttu, taidan itsekkin laittaa harkintaan :)

   Poista
 2. Korona on kyllä valitettavasti vaikuttanut niin moneen alaan. Meilläkin oli yrityksen kuntosali jonkun aikaa suljettuna, mutta nyt onneksi taas auki ja pitää vain muistaa pitää turvavälit ja käyttää käsidesiä. Tuo liikunnan ylläpitäminen on kyllä tärkeää ja uskon, että sen merkitys vain kasvaa tällaisena aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kun muistaa huolehtia hyvin omista jäljistään ja ajatella muitakin salin käyttäjiä toivotaan että saamme pitää kuntosalille auki. Liikunta on lääke moneen asiaan ja kannustan ihmisiä liikkumaan tilanteesta huolimatta :)

   Poista