27. joulukuuta 2022

Mitä joulun jälkeen?

 Kiitos joulu 2022, olit kerrassaan ihana. Tarjosit paljon hyvää ruokaa, lepoa ja ennenkaikkea aikaa perheen kanssa. Tänä jouluna meillä naurettiin varmaan koko ensi vuoden edestä, kun tyttöjen kanssa opeteltiin tik tok tansseja ja kaikenmaailman siltoja. Pohdimme myös paljon sitä, miten suuren vaivan ihminen näkee oikeastaan vaan yhden päivän takia. Työtunteja tulee siivouksen ja ruuanlaiton parissa useita, mutta kaikki on sen arvoista. Varsinkin, jos tykkää joulusta niinkuin minä.

Mutta mitäs sitten, kun joulu on ohi? Kaikki koristeet täytyy laittaa kaappiin ja vaihtaa matot ja verhot. Ja kuinka moni vielä kaiken sen lisäksi tuntee huonoa omaatuntoa liiallisesta syömisestä ja miettii jo tapoja aloittaa tammikuun dietti. Joulu kilot pois ja mahdollisimman pian. Mietin paljon itsekin, miten lähtisin lähinnä työni puolesta tähän tammikuuhun. Ja tulin siihen tulokseen, että haluan kertoa teille jotain.

Jos aina jokaisen joulun jälkeen aloitetaan jonkinlainen dietti tai elämäntapamuutos, ollaanko silloin onnistuttu? Ei, koska jokaisen juhlapyhän, loman tai kesän jälkeen ei kuulu aloittaa jotain. Jos ihmisillä ei olisi niin kiire, vaan heillä olisi halu, voisivat asiat olla toisin. Ei voida juosta jos ei osata ensin kävellä. Sama pätee myös elämäntapamuutoksessa ei voida onnistua jos ei ensi tiedetä miksi mitäkin tehdään. 

Olen tehnyt viime kesänä Elämänätapamuutoksen Esikoulu verkkovalmennuksen juuri tätä varten. Jotta ihmiset voisivat oppia ja onnistua. En tarjoa mitään diettiä tai treeniohjelmia, vaan mielenharjoitteita siihen, että olisimme valmiit onnistumaan. Olen todella ylpeä valmennuksesta ja toivon sydämeni pohjasta, että ihmiset löytäisivät sen. Olen tehnyt tätä työtä jo kymmenen vuotta ja koen olevani etuoikeutettu opettamaan ihmisille malttia, suvaitsevaisuutta, oman ajan merkitystä ja onnistumisen iloa. 

Olen itse ihmisenä todella päättäväinen, jos päätän jotain sen myös pidän. Onko se järkevää niin monesti olen huomannut, että helpommallakin olisin päässyt, jos olisin malttanut opetella asioita. Täytän keväällä 40 ja olen erittäin tyytyväinen elämääni. Elän terveellisesti, syön monipuolisesti, liikun päivittäin, mutta mikä on tärkeintä olen oppinut arvostamaan itseäni. En ole todellakaan aina osannut sitä tehdä, mutta nyt osaan ja olen itsestäni ylpeä. Minua oli haukuttu eräälle sukulaiselleni, että olen itsekäs ihminen enkä välitä muista kuin itsestäni. Sukulaiseni oli kamalan pahoillaan moisesta, mutta minä en. Tässä elämässä on ensin opittava rakastamaan itseään ennen kuin voi rakastaa muita. 

Jos pahoittaisin mieleni jokaisesta minua koskevasta haukusta tai pilkasta en kerkeäisi muuta tekemäänkään, mutta onneksi olen päässyt niiden yläpuolelle. Sen sijaan voin jakaa tietoani teille, jotka haluatte oppia oman hyvinvointinne asiantuntijoiksi. Monia asioita voi tehdä,  mutta niissä onnistuminen on varmempaa jos niistä oppii. Tuokoon siis vuosi 2023 meille jokaiselle jotakin uutta ja hienoa tullessaan. 

XxX Sanna

Kuvat; Saija Heinämäki

Ps. Jos haluat osallistua Elämäntapamuutoksen Esikouluun, niin laita viestiä. 9.1.23 aloitetaan uusi ryhmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti