16. joulukuuta 2022

Luonto ja sen rauha

 Olen monesti kertonut, etten ole mikään kauhean kova retki nainen. Rakastan kuitenkin olla metsässä sekä luonnossa. Kävelen päivittäin koiran kanssa pitkin metsiä ja metsäteitä. Ole aina ollut pimeän pelkoinen ja yksin oloa kartteleva. Tilanne muuttui seitsemän vuotta sitten, kun elämäntilanteet heitti häränpyllyä, mutta ei siitä sen enempää. Olen oppinut nauttimaan yksinolosta ja sen tuomasta rauhasta.

Olen hyvällä tavalla kateellinen kaikille jotka menee retkelle tekee nuotion ja keittää nokipannukahvit. Tiedän etten koskaan yksin viitsi tehdä sitä ja siksi olen todella kiitollinen, kun ystäväni välillä minua sellaisille päiväkahveille vie. Se maistuu niin hyvälle!!

Me Jallun kanssa oikaistaan aina sen verran, että keitetään kahvit termospulloon ja mennään vaan ihan lähi laavulle. Nuotio me kyllä usein saadaan aikaiseksi sytyttää, mutta makkarat jää meiltä paistamatta jos kahdestaan ollaan liikkeellä. Koko perheellä jos ollaan niin aina paistetaan myös makkarat. 

On rauhoittavaa kaiken kiireen ja hälinän keskellä ottaa pieni tauko, pakata piparit ja kahvit mukaan ja mennä luontoon päiväkahville. Jos suinkin on aikaa laittaa nuotioon tuli ja istua ja katsella, kun se palaa. Minulla on onneksi tuo koira, joka on aina innokkaana lähdössä mukaan. 

Oletko koskaan miettinyt, miten rauhoittavaa on vaan istua ja katsella tulta? Minä huomaan välillä tuijottavani aivan hiljaa takkatulta kotona, mutta miten rauhoittavaa se on onkaan ulkona. Pikku pakkanen, jäniksen jälkiä, nuotio siitä tuleva pieni savun haju ja sitten kahvi piparin kera. Siinä sellainen kompo, että kiire unohtuu väkisinkin hetkeksi. 

Usein huomaan myös kamppailevan itsenikin kanssa ajasta, voinko lähteä päiväkahville ulos, vai kaatuuko siihen koko päivän suunnitelmat. Kiire on se, joka pilaa meidän elämästä monta hienoa hetkeä. Juurikin tämän takia suosittelenkin, että ota itsellesi minä aikaa rohkeasti, koska se kuuluisa kiire kyllä jaksaa odottaa sinua sen hetken, kun olet "lomalla" siitä. 

Mene ulos ja nauti hetki hiljaisuudesta ja kahvista tai vaikka teestä. Jos et ole ulkoilma ihminen niin pidä taukoa vaan itsesi parhaaksi juuri siellä missä olet. Älä anna kiireelle valtaa elämässäsi, vaan ole sinä sen pomo ja määrittele milloin on aika pitää tauko.

Ihanaa viikonloppua, nauti siitä ja sen tuomista mahdollisuuksista.

XxX Sanna

Kuvat: Saija Heinämäki

1 kommentti: