23. syyskuuta 2016

Kun ihminen tekee sitä mistä tykkää, miksi sitä pitää epäillä?

Huomenta! Aikainen lintu madon nappaa vai miten sitä sanotaan. Kello on vähän vaille puoli kuusi ja olen jo kerennyt laittaa rakkaani töihin aamupuuroa mahassa. Niinkuin otsikossa lukee, olen eilisen illan miettinyt aihetta, miksi ihmisiä pitää epäillä jos he tekevät asioita joista heille tulee hyvä mieli? Pieni alustus kyseiseen aiheeseen. Herään joka aamu meidän perheestä ensimmäisenä keittämään kahvit ja kaurapuuron. Kyllä vaikka se herätys tulisi kello kolme yöllä. Miksi? Koska minulle tulee sitä hyvämieli, kun tiedän toisen nauttivan siitä. Se ei ole minulta pois. Voin mennä uudestaan nukkumaan ja aamulla herätessä minulla on todella hyvä mieli. Voin myös vaikka kirjoittaa blogia :D Eilen miehelleni oli sanottu, että kyllä se Sanna jaksaa vielä esittää ja herätä keittämään sen puuron!! Ei Sanna ei esitä, eikä minun tarvitse herätä pakon edestä, vaan omasta vapaasta halusta. Kun oivaltaa elämässä asioita on helppo löytää se oma juttunsa sieltä.


Jos rinnastetaan tämä sama asia vaikka treenaamiseen ja laihduttamiseen, kuulen todella usein että kyllähän sitä vielä jaksaa tsempata. Minun elämästäni ei puutu mitään vaikka syönkin terveellisesti, näen vaivaa ja teen eväitä. En joudu todellakaan luopumaan mistään, mistä joutuisin? Karkista, pullasta, ranskalaisista, alkoholista? Hyi en tykkää niistä muutenkaan. Ja kyllä voin syödä ja juoda niitä jos haluan, ihan sama että voin aamulla nukkua jos haluan. Minulle tulee todella hyvä olo siitä että voin syödä terveellisesti ja ennen kaikkea että voin pukea päälleni farkut, jotka eivät ahista yhtään :D Treenaaminen on samanlainen asia, teen sitä koska siitä tulee minulle hyvä mieli. Käyn aamuisin aikaisin lenkillä, haistelen heräävää luontoa, ja soitan parhaalle ystävälleni lähes joka aamu. Saan siitä hyvän mielen. Eilen aamuna kun tulin lenkiltä, laitoin kahvin tippumaan, kyntilään tulen, kuuntelin kun rakkaani kuorsasi makuuhuoneessamme ja tytöt heräilivät kouluun, tajusin olevani ihan kamalan onnellinen. Salilla pyrin käymään 4 x viikossa, mutta se tahtoo usein typistyä kolmeen kertaan, siltikään en tunne olevani huono ihminen. Jätän omat treenini väliin vain pakon edestä. Enkä siksi että se vaikuttaa painon putoamiseen, vaan siksi että treenatessa minulle tulee todella hyvä mieli. Varsinkin jos sattuu jaksamaan enemmän kuin edellisellä kerralla.

Kun ihminen hakee elämäänsä niitä hyvänolon tunteita, voi ne saavuttaa hyvinkin pienillä asioilla. Minä hommasin itselleni joululahjaksi nepresso kahvinkeittimen. Joka on maailman ihanin laite!! Miksi? Siksi, koska saan siitä itselleni hyvän mielen kun keitän päiväkahvit keittimelle ja juon ne aivan rauhassa. Ystäväni oli taas sitä mieltä, että ostin maailman turhimma vehkeen. Samaisen ystävän kanssa keskusteltiin eilen aamuna läheisriippuvuudesta. Kerroin hänelle, että olen alkanut odottaa iltoja, jolloin voin käpertyä rakkaani kainaloon nukkumaan. MInusta on maailman parasta kun kiireisen päivän jälkeen voi saunan raikkaana käpertyä lämpöiseen kainaloon ja kuulla olevansa tärkeä ja alkaa nukkumaan. Ystäväni sanoi minulle, että olen läheisriippuvainen ja se kuulostaa pelottavalta?? Ei se antaa minulle hyvän olon tunteita ja voimaa seuraavaan päivään. Naapurini sanoo minulle aina, että elä kirjoita hyvistä asioista ja omasta onnestasi, koska se kääntyy sinua vastaan. Mutta enemmin kirjoitan siitä miten hyvältä elämä voi maistua kaiken sen tuskan jälkeen mitä olen kokenut, kuin kirjoittaisin vaikka siitä kuinka haasteellista se arki voi välillä olla. Jokaisella ihmisellä on oikeus kokea hyvänolontunnetta, ja ennen kaikkea nauttia siitä. Tänään minä pakkaan perheeni autoon ja lähden viettämään erittäin arvokasta laatuaikaa heidän kanssa rauhalliseen ja kauniiseen paikkaan. Nauttikaa ihmiset elämästänne, pyrkikää tekemään niitä hyviä asioita, se helpottaa sitä varmasti sitä haastavaa ja kiireistä arkea. Rakastakaa ja antakaa rakastaa itseänne <3 Kun sinulla on hyvä olla kaikilla muillakin läheisilläsi on! Minusta tuntuu että alan pikkuhiljaa kasvaa aikuiseksi ;D


IHANAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

<3 Sanna

3 kommenttia:

  1. Do what you love and love what you do :) ihanaa että saat olla onnellinen, voi kun kaikkille ois yhtä "helppoa" ;)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kateellisten höpinältä hyvin pitkälti, mm. tuo läheisriippuvaiseksi "diagnosoiminen". Tai sitten minäkin olen sellainen, minulla on nimittäin samoja "oireita". :'D Jätä moiset kommentit omaan arvoonsa ja tosiaan tee niin kuin hyvältä tuntuu. Tsemppiä teille!

    VastaaPoista
  3. Kiitos ❤️ Aina elämä ei todellakaan ole helppoa eikä varsinkaan "helppoa" mutta elämästä pitää opetella nauttimaan! Jokaisen pitäisin.

    VastaaPoista