9. huhtikuuta 2020

Verkkovalmennusten luvattu maailma

Luin eilen Iltasanomista erään nuoren naisen kirjoituksen verkkovalmennuksesta ja sen vaikutuksesta hänen elämäänsä. Monet verkkovalmennukset ovat ihan huippuja ja ne on tehnyt oikea ammattilainen ja hän on myös vastaamassa jollakin kanavalla ihmisten kysymyksiin. Mutta sitten on valitettavasti myös niitä vähän huonompia vaihtoehtoja. Jutun nainen oli ilmeisesti valinnut juuri sen vähän huonomman, koska hänen elämänsä ei ollut saanut positiivista suuntaa valmennuksesta vaan päin vastoin.

Minä olen kokeillut mielenkiinnosta monien eri valmentajien verkkovalmennuksia. Olen saanut sieltä paljon hyvää ja ihan loistavia treeniohjelmia ja säästänyt sen itse suunnittelun. Mutta minulla onkin vankka tietopohja takanani, siitä mikä milloinkin on hyväksi ja osaan toimia myös sen valmennuksen jälkeen. Ruokavalioita en ole oikeastaan koskaan käyttänyt, koska kalorit niissä on aina todella matalat. Mutta olen todellakin sitä mieltä, että timanttisia valmennuksia on olemassa. Ja tuloksia tulee.

Silloin kaksitoista vuotta sitten kun aloitin ihan omilla avuillani laihduttamaan ja liikkumaan, ehkä jonkinasteinen verkkovalmennus olisi voinut olla hyvä. Fitfarm aloitti noin vuosi minun urakkani alun jälkeen ilmaisen valmennuksen nimeltä go fat go ja siihen liityin mukaan. Opin siellä todella paljon ruokarytmistä ja sain kipinän lähteä lukemaan alaa. Olin ihan liekeissä silloin laihduttamisesta ja lenkkeilystä. Mutta vasta opintojeni jälkeen minulle alkoi tulla ajatusta miksi kaikkea tehdään niinkuin tehdään.


Minusta verkkovalmennukset ovat hyviä varsinkin sellaisille ihmisille joilla on jo hieman kokemusta elämäntapamuutoksista ja laihduttamisesta ja kovasta treenistä. Monet valmennukset ovat kestoltaan lyhyitä ja lupaukset suuria. Se kertoo monesti treenien kovuudesta ja todella tiukasta ruokavaliosta. Jos ihminen on muutenkin hukassa oman itsensä kanssa, silloin tällainen valmennus voi sekoittaa pakkaa vielä lisää. Toinen asia, mikä kannattaa ottaa huomioon, on omat voimavarat toteuttaa kyseinen valmennus. Eihän ole mitään järkeä ostaa jotakin ja jättää sitä puolitiehen, myöskään näissä ei ole oikotietä onneen. Aina kannattaa miettiä mitä tapahtuu valmennuksen jälkeen? Kun se loppuu ja nettitoimminnot sulkeutuu, niin mitäs sitten? Opinko valmennuksesta niin paljon, että pystyn ylläpitämään niitä?

Ei tule halvaksi ostaa monia valmennuksia ja jättää niitä lojumaan. Juuri tässä tulee monelle se haaste, pitäisi olla itseohjautuva ja saada yksin aikaan tuloksia. Onneksi lähes kaikissa valmennuksissa on jonkinlainen nettiryhmä mistä saa tukea ja neuvoja silloin kuin niitä tarvitsee. Se miksi ne ovat niin halpoja, on juuri se ettei siinä ole tapaamisia ja ohjeet on tehty yleiseksi niin, että ne voidaan monistaa useille ihmisille. Yhdessä valmennuksessa voi olla tuhansia ihmisiä ja kaikilla on samat ruoka- ja treeniohjeet. Mutta sehän on myös verkkovalmennusten mahdollisuus.


Minusta jos sellaista suunnittelee, kannattaa käyttää aikaa niiden tutkimiseen; miettiä, kuka olisi sinun oloinen valmentaja. Lukea hänestä ja hänen valmennuksistaan. Koska eihän kukaan halua ostaa huonoa palvelua itselleen. Kokeneita ja hyviä valmentajia on paljon, jotka toimivat netissä. Sitten on niitäkin jotka eivät toimi :D Minä itse olen vetänyt ehkä kaksi verkkovalmennusta ja kenties joskus vielä tulee senkin aika. Onneksi meillä on paljon mahdollisuuksia pitää huolta itsestämme. Teet sen sitten verkossa tai henkilökohtaisesti, tee se mahdollisimman laadukkaasti. Näe vaivaa ja hae itsellesi juuri se paras mahdollinen vaihtoehto.

Ihanaa pääsiäistä kaikille!

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti