30. huhtikuuta 2020

Vappu ja munkit

Meillä itse tehdyt munkit kuuluvat kahvipöytään muulloinkin kuin vappuna. Ne ovat kaikkien muiden suurta herkkua paitsi Emmin. Niinpä tänä vappuna lupasin tehdä kaikille omat munkit. Ja kaduin ihan samantien tätä lupausta. No isännälle possumunkkeja vadelmarmeladilla ja vaniljakreemillä, Vilmalle tavallisia sokerimunkkeja ja Emmille donitseja. Itselle en vielä voi tehdä mitään, koska dieetti jatkuu vielä reilun viikon. Se on mennyt ihan hyvin, ehkä hieman enemmän olisin odottanut painon putoamista, mutta onhan tässä vielä viikko aikaa. Ja kyllä minun tekee ihan älyttömän paljon mieli munkkeja!!

Donitseja en ole koskaan aikaisemmin tehnyt, mutta onneksi meidän internetin ihmeellisestä maailmasta löytyy ohje jokaiseen vaivaan. Ja täytyyhän sitä kokeilla ihan kaikkea, varsinkin jos lapset haluaa :D Eli siis tuumasta toimeen ja donitsi taikinan tekoon. Se ei onneksi osoittautunut kovinkaan vaikeaksi. Valmiit donitsit oli ihan ok, mutta joudun niitä kyllä hieman duunaamaan seuraavaan kertaan. Minusta niistä tuli hieman kovia.

Possumunkit puolestaan olivat sitten isännän toive. Samasta taikinasta onneksi sai Vilmallekin tavalliset munkit. Laitoin possumunkkien väliin vadelmamarmeladia ja vaniljakreemiä. Niissä ainut haaste oli saada niistä oikean kokoiset ja näköiset. Koko oli ihan ok, mutta munkkien ulkoinen habitus olisi voinut olla parempikin. Maku puolestaan oli kuulemma suussa sulavaa, joten possut tulivat jäädäkseen meidän kahvipöytään.


Miksi nyt kirjoitin munkeista, niin ehdottomasti niiden makean maun takia. Nyt, kun itse olen dieetillä ja munkit ovat itseltä pannassa, niin tykkään tehdä muille sellaisia herkkuja joista he pitävät. En sano sitä etteikö mieliteko olisi ollut todella kova haukata lämmintä munkkia. Ainut mikä minua kannusti olla ottamatta munkkia oli tieto siitä, että viikon päästä voin hyvällä omalla tunnolla sellaisen syödä. Jos en olisi luvannut itselleni, että dieetti loppuu vasta äitienpäivänä olisin varmasti munkkeja maistellut.

Mikäli juuri sinäkin olet dieetillä, muista pitää mielessä se tavoite jota kohti olet menossa. Ja muista miettiä, että vaikka nyt et saakaan munkkia, ei sitä ole iäksi kieletty. Ja parasta, mitä minä olen omalla dieetilläni oppinut, on itseironia, jolla tavallaan kiusaan itseäni. Leipomalla kaikille muille niitä herkkuja joita itse mielelläni söisin. Tieto siitä, että tulee vielä se päivä jolloin itsekin pääsee herkkuihin käsiksi, niin tämä on vain mukavaa.


Nauttikaa vapusta ja kokeilkaa rohkeasti tehdä monenlaisia munkkeja. Ne ei ole vaikeita tehdä, mutta niin hyviä.

Muistakaa rakastaa toisianne <3

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti