8. huhtikuuta 2020

Ihana pääsiäiskakku

Meidän perheen ehdoton pääsiäiskakkusuosikki on piimähyytelökakku. Se saattaa kuulostaa oudolta, mutta on todella hyvää ja raikasta. Monet varmasti ajattelevat, että en tykkää piimästä, en edes kokeile. Ehdottomasti kannattaa testata, koska juuri se piimä tekee kakusta hieman kevyemmän. Kyseinen kakku on ollut meillä pääsiäispöydässä jo monena vuonna.

Mikä kakusta tekee sitten niin hyvän? Minusta se on raikas, eikä sitä syödessä tule sellainen "ähky" olo niinkuin vaikka oikein kunnon juustokakusta. Toinen asia, mikä juuri tästä kakusta tekee minun lempparini, on sen tekemisen helppous. Kakun pystyy tekemään ihan jokainen ja epäonnistumisen mahdollisuus on todella pieni. Ja juuri sen takia haluan jakaa teille kaikille tämän reseptin.

PIIMÄHYYTELÖKAKKU

200g Digestive-keksejä
75g sulatettua voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4dl piimää (rasvaton)
2 dl kermaa
1/2dl mandariinin mehua
6 liivatelehteä

Päälle 1 purkki hedelmäsosetta (itse käytän aurinkoista)

Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi niihin. Painele irtopohjavuokan pohjalle ja laita se kylmään. (Itsellä 20cm) 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita vaniljasokeri ja sokeri piimään. Vatkaa kerma ja sekoita se piimäseokseen.
Purista madariinista/appelsiinista mehu ja kuumenna se. Sekoita liivatteet (purista niistä ylimääräinen vesi pois) mandariinimehuun. Kaada se ohuena nauhana piimäkermaseokseen. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli. Laita hyytyneen kakun päälle hedelmäsose ja koristele mielesi mukaan.

Kannattaa kokeilla ja jos sen teet kerro minulle mitä tykkäsit. Ihania herkutteluhetkiä!

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti