2. huhtikuuta 2020

3 kovaa P:tä: Pysähdy, Päätä, Pysy!


PYSÄHDY; Vaikka ihmisillä olisi nyt aikaa rauhoittua ja miettiä elämäänsä ihan uudessa valossa, minulle on tullut sellainen tunne, että on käynyt päin vastoin. Olen seurannut monia ihmisiä lähinnä somen, tai puhelimen välityksellä ja koko ajan jonkinasteinen uusi viritys käynnissä. Ehkä nyt on aikaa myös avata niitä asioita, jotka ovat olleet pitkään taka-alalla. Se voi monia jopa pelottaa.

Olisiko aika pysähtyä, vetää hetki henkeä ja lähteä asia kerrallaan tekemään joitain uudistuksia elämään? Jos ajattelen asiaa oman työni kannalta, niin nyt ihmisillä on ensimmäisen kerran aikaa leipoa ja kokkailla. Monille se on myös pakko, koska enää ei pääsekään ulos syömään. Se on hienoa asia, ehdottomasti, että ihmiset tekevät ruokaa, mutta siinä piilee myös pieni vaara. Jos joka päivä leipoo päiväkahville jotakin, voi kesäkuussa peilissä odottaa jonkinasteinen yllätys. Toisaalta netti on nyt pullollaan kaikken maailman ilmaistreenejä, sekin voi aiheuttaa runsaudellaan monelle haasteita. Halutaankin kaikki ja sitten ei muisteta levätä. Eli pysähdy ja ole muutama hetki ihan hiljaa, hengittele ja mieti mitä sinun elämäsi tarvitsee juuri nyt.

PÄÄTÄ; Kun olet saanut sen punaisen langan omaan tämän hetkiseen elämääsi, niin päätä, että se on nyt tässä. On paljon helpompi selvitä tästä uudenlaisesta arjesta, kun ei anna mahdollisuutta liian monille sivupoluille. Jos on liian monta rautaa tulessa, vaikkakin vaan siinä kotona ollessa niin helposti asiat kasaantuu ja sitten ne jää kesken. Itselleen oman lukujärjestyksen tekeminen on varmasti kanssa hyvä idea. Mieti, että jos teet etätöitä 8 h  ja sitten illalla pitäisi vielä keretä lasten kanssa retkelle, leipoa jotakin ja vielä jumpata, kun on niin hyvä jumppa. Helposti siitäkin tulee stressi.

Mutta jos on selvät sävelet miten päivät ja viikot etenee niin silloin elämä pysyy käsissä ja hommat tulee hoidettua. Silloin jää ehkä myös aikaa nauttia perheestä ja siitä, että saa olla vaan kotona. Minä olen ottanut lasten kanssa tavoitteeksi käydä viikon aikana jokaisen meidän vaatekaapit läpi. Muita tavoitteita ei meillä tälle viikolle ollut ja illat rakentuu hyvin pitkälti ulkoilun ja siivoilun merkeissä. Helppoa, ei ole jokaisen huoneen lattialla joku kaappi levällään ja keittiö leipomisen jäljiltä sekaisin ja stressi vielä jumppaamatta jääneiden jumppien takia. Eli siis päätä ja toimi päätöksen mukaan.


PYSY; Viimeinen kohta on varmasti se kaikista hankalin. Pysyä siinä päätöksessä, minkä on tehnyt. Nyt, kun saa olla kotona ja kaikilla on aikaa keskittyä juuri niihin asioihin mitkä ovat itselle tärkeitä, niin on helppo aloittaa elämäntapamuutos. Monilla ei ole enää sitä, ettei ehdi syömään. Kotona työskennellessä ja koulua käyden on pakko loihtia ruokaa muutaman kerran päivässä. Niin miksei nähdä vähän vaivaa ja tehdä siitä hyvää ja ravitsevaa sekä terveellistä? Kun päätät, niin pysy! Nyt siihen olisi tuhannen taalan paikka.

Mikäli olet aina haaveillut juoksuharrastuksen aloittamisesta, myös siihen on nyt oiva tilaisuus. Pari kertaa viikossa pienillä matkoilla aloittaen, niin toukokuussa jaksaa hölkkäillä jo kummasti. Mutta jos päätät niin päätöksessä on pysyttävä, koska pienillä askelilla eteenpäin. Päätös voi olla mikä vaan, mutta siinä on vaan pysyttävä. Tämä on se kaikista hankalin vaihe monen kolme p;n elämässä. Mutta minä kannustan sinua nyt kokeilemaan.


Ensiksi pysähdy, mieti mitä juuri nyt tarvitset. Päätä millä sinne pääset ja viimeiseksi pysy päätöksessä.

Ihanaa päivää <3

XxX Sanna 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti