28. toukokuuta 2019

Helppo kahvakuulatreeni kotona

Kahvakuula yksi lempivälineistäni. Olen vetänyt kahvakuulatunteja kohta kymmenen vuotta ja se on väline, joka ei koskaan petä. Kahvakuulalla treenaamisen yksi parhaista puolista onkin sen tehokkuus. Se haastaa koko kehon ja yhdessä liikkeessä saadaan lihaksia töihin todella useita yhtäaikaa, mikä taas tehostaa rasvan palamista sekä kunnon nousua. Olen tehnyt teille helpon ja tehokkaan ja nopean kahvakuulatreenin. Sen voit suorittaa ulkona vaikka lenkin päätteeksi. Jos teet treenin omanaan, niin muista aina lämmitellä ennen aloitusta. Voit suorittaa treenin joko kiertoharjoitteluna, tekemällä kaikki liikkeet peräkkäin ja sitten pieni tauko, tai niin että teet kutakin liikettä joko tietyntoistomäärä (esim.12-15 x 3 pitäen sarjojen välissä pienen tauon) tai kelloa vastaan (45s töitä, 15 s palautus).

Etuheilautus
Ota lantionlevyinen haara-asento. Kuula on lantion edessä, kädet pienessä koukussa. Lantio lähtee liikuttamaan kuulaa edestakaisin. Liikeen ei tarvitse olla iso, kunhan muistat pitää vatsan tiukkana ja selän suorana.

Pysäytetty kahdeksikko

 Ota kuula vasempaan käteen ja vie se jalkojen välistä oikean jalan taakse. Ota oikealla kädellä kuulan kahvasta kiinni ja tuo se vartalon eteen rinnan korkeudelle. Kuulan mennessä taakse koukista hieman polvia. Tee sama toiselle puolelle. Muista taas pitää keskivartalo tiukkana. 

Liikkuva askelkyykky

 Ota kuula vasempaan käteen ja aseta se vartalon sivulle. Ota vasemmalla jalalla askel eteenpäin ja tuo kuula jalan alta. Ota kuula oikeaan käteen ja astu askel oikealla jalalla. Muista pitää selkä suorana äläkä ota liian pitkää askelta jottei tekniikka mene pilalle. 

 Pystysoutu

 Tuo kuula vartalon eteen, lähde nostamaan kyynärpäät sivulle leviten kuulan kahvaa kohti leukaa. Laske kuula rauhassa takaisin aloitusasentoon. 

Sivutaivutus

 

Tuo kuula vartalon sivulle, lähde viemään kuulaa kohti maata pitäen kokoajan keskivartalo tiukkana. palaa alkuasentoon. Tee sama myös toiselle puolelle.

Treenin jälkeen on hyvä palautella vähäsen, joko pienellä rauhallisella kävelyllä tai kevyillä venytyksillä.

Hyviä treenejä!

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti