15. kesäkuuta 2020

Pientä pintaremonttia saunaan


Voi Sanna Sanna Sanna!! Mistähän nämä minunkin kaikki ideat oikein saavat alkunsa?

Mehän siis asumme kesät aina pitkälle syksyyn mökillä. Olemme tätä pikkuhiljaa tässä kesien saatossa laitelleet kuntoon ja nykyaikaistaneet. Sain sitten viime viikolla yhtenä yönä idean maalata saunan eteisen seinät. Samalla saimme idean hommata mökille pesukoneen ja ylimääräinen kuivausrumpukin saataisiin näin ollen käyttöön. Siitä se idea sitten lähti.


Koska mökki on rakennettu 70-luvulla, seinät oli tietenkin käsitelty kovalla venelakalla. Onneksi tänä päivänä on kaikki mahdolliset pohjamaalit, niin ei tarvinnut vaihtaa koko paneeleita. Siispä Sanna suuntasi kohti rautakauppaa ja maalin ostoon. Värisävyksi tuli hieman harmaaseen taittava höyhen. Saunan eteisen maalaamisessa meni noin kaksi päivää ja siinä sutiessani tulin ajatelleeksi, että saunan puolellekin olisi tehtävä jotakin. Ja jos joku kysyy, en osaa vastata mistä sain idean maalata tai käsitellä lauteet mustalla ja seinät vaalealla.No taas tuumasta toimeen ja esitin asian isännälle. Ensimmäisenä tuli heti, että ei todellakaan mustia lauteita. No kuinkas sitten kävikään, ostin mustan saunavahan ja tuumasta toimeen. Kannoin lauteet ulos ja aloitin ensimmäisenä seinistä. Yli kymmenen vuotta olleet paneelit olivat aika tummat ja käsitelty nekin jollakin ihme aineella, niin vaalea ei meinannut millään tarttua. Käsittelin seinät 4 kertaa, jotta pääsin haluamaani lopputulokseen. Lauteet menivät onneksi kahdella käsittelyllä.Lopputulos on ällistyttävän ihana! Olen aivan liekeissä meidän uudesta saunasta ja sen eteisestä. Paikallinen kodinkoneliike toimitti vielä pesukoneen kotiin asti, niin elämä on taas hivenen helpompaa. Kävin meinaan parhaimpana päivänä 4 x kotona pyykkien kanssa. Nyt minun ei tarvitse mennä sinne ollenkaan ennen kuin syksyllä.

Vaikka tämä minun pintaremonttini veikin aikaa aika paljon, oli kaikki sen arvoista. Kodin tai mökin tai oli se paikka mikä vaan täytyy olla sellainen, että siellä viihtyy. Olen myös sitä mieltä, että muutaman satasen satsauksella ja omalla työllä sain aikaan iloa meille kaikille moneksi vuodeksi. Se mikä tässä elämässä on hienoa huomata, että asiat kehittyy pikkuhiljaa, aina löytyy jokin asia mitä voi vielä vähän parantaa. Ja sen olen päättänyt, että ennen kuin mennään kotiin syksyllä, niin meidän sauna saa saman käsittelyn.


Uskaltakaa ottaa pieniä projekteja ja ennen kaikkea nauttia lopputuloksesta. Vielä kun saan saunamittarin, pyyhenaulakon ja uuden löylykiulun niin sitten kaikki on täydellistä. Nyt minä otan hetken aurinkoa ja sitten jatkan töitä.

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti