2. kesäkuuta 2020

Dieetti loppui: miten säilyttää saavutettu tulos?

Olen kertonut,  että olin alkuvuodesta 9 viikkoa aika tiukalla dieetillä, ja sain aikaan huimia tuloksia. Mutta ihan niinkuin jokainen meistä tietää, ei dieetata voi kuitenkaan määräänsä enempää. Ja sehän johtuu siitä, että kehoa ei voida miinuskaloreilla liian pitkään, koska se vaikuttaa meidän kehon toimintaan negatiivisesti. No monesti käy niin, että keväällä kiristellään itseämme rantakuntoon ja saadaan aikaan hyviä tuloksia. Sitten dieetti loppuu ja käy vanhanaikaiset. Aletaan syödä vapaasti ja nauttia kesästä. Monelle käy niin, että ennen kuin saadaan bikinit päälle, niin kilot ovat tulleet lähestulkoon takaisin.

Ja kyllä minullekin on käynyt niin tosi monta kertaa. Mutta nyt päätin olla fiksumpi ja aloitin maltillisen kaloreiden lisäämisen ja jatkoin tehokasta treeniä. Ja nimenomaan salitreeniä. Minun tarkoitukseni olisi kerryttää lihasmassaa, mutta niin ettei läskiä tulisi mukana ainakaan paljon. Lihaksen kasvatushan on todella pitkäpiimäistä hommaa, se vaatii todella paljon työtä. On paljon helpompi laihduttaa nopeasti ja paljon, menettämällä meille sitä elintärkeää lihasta kuin laihduttaa niin, että lihas säilyy ja rasva palaa. 

No tämä on nyt minun tavoitteeni ja alku vaikuttaa todella hyvältä. Olen nyt lisännyt ruokaa vähän reilun kaksi viikkoa ja teen sen siis viikkotahdissa. Ja lisättävä määrä on n. 250-300 kcal per viikko. Näin ollen kroppa kerkeää tottua siihen hyvin. No ensimmäisen kahden viikon aikana paino on pudonnut vielä kilon verran ja treeni kulkee kivasti. On ihana huomata, että kroppa toimii ja ottaa hyvin vastaan, mitä sille annetaan. No nähtäväksi jää millainen on lopputulema.


Minulla on viikossa 1-2 vapaata ateriaa. Eli silloin voin syödä mitä vaan ja jälkkäriksi karkkia tai kakkua jäätelöllä. Mutta en ole kauheasti sellainen herkuttelija, mutta kerron tämän siksi, että viikkoihin mahtuu myös vapaata syömistä. Tarkoitan tällä lähinnä pizzatyyppisiä ratkaisuja. Kun kokonaisuus on kunnossa niin pienet herkuttelut eivät sitä kaada mitään mihinkään.

Monen kesään kuuluu alkoholi ja terassisiiderit. Sekään, jos ottaa silloin tällöin ei vaikuta mihinkään mitään ja ainahan voi ottaa niitä ns. kevyitä drinksuja. Esim. vodkaa soodalla tai kevyt siideriä/olutta. Minun viimeisimmästä alkoholiannoksesta tulee nyt kesällä 2 vuotta. En ole millään lailla lopettanut juhlimista, mutta se ei vaan nyt ole minun juttuni. Enkä ole koskaan osannut ottaa yhtä saunan jälkeen, enkä enää tällä iällä siihen viitsi opetella :D


Fiilis on hyvä ja elämä hymyilee ja aurinkokin paistaa. Tällä hetkellä työrintamalla (lähinnä isännän firman puolella) piisaa kiirettä, joten työnteko meinaa taas haitata harrastuksia ja auringonpalvontaa. Mutta nyt me lähdetään tyttöjen kanssa ajelemaan kohti Tamperetta. Tiedossa yhdistetty työ- ja tyttöjenpäivä.

Ihanaa viikkoa kaikille.

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti