18. lokakuuta 2019

Pieni irtiotto arjesta

Syyslomaviikko ja meillekin mahdollistui muutaman päivän loma. Loma ei onnistu meillä niin, että jäisimme kotiin, vaan lähtö jonnekin takaa, ettei välillä tarvitse lähteä töihin. Tämän syksyn reissu kohdistui Leppävirralla sijaitsevaan Vesileppikseen. Tytöt rakastavat uida ja meille mahdollistui hiihtokauden aloitus siinä samalla. Tärkeintähän oli aika lasten kanssa, sillä syksy on ollut todella kiireinen.

En ollut koskaan käynyt ennen Vesileppiksessä ja paikka oli kyllä kiva. Toki kylpylän puoli oli totuttuun Peurunkaan pienempi, mutta toimiva kuitenkin. Siellä vietimme lomamme suurimman osan. Minulle kävi nimittäin sillä lailla, että otin mukaani vain korkokengät ja monot. Lenkki kamppeet odottivat kiltisti kotona. Perhesuunnistus jäi siis haaveeksi.Kävimme myös kolme kertaa ladulla koko porukka. Oli ihan sairaan siistiä päästä suksille pitkästä aikaa. Viime talven hiihdot jäivät kyllä todella vähäiseksi. Tytötkin jaksoi hyvin hiihdellä ja lupasivat lähteä talvella meidän kanssa ladulle. Toinen uusi juttu mitä päätettiin alkaa nyt tekemään, on keilaus. Meillä oli kunnon skabat ja nauru raikui koko salissa.


Parasta mikä näissä lomissa on, vaikka ne ovatkin lyhkäisiä, on se yhteinen aika ja pysähtyminen siihen omaan elämäänsä. Kerkeää nähdä sen, mitä sinulla on ympärilläsi. Minulle käy välillä niin, että menen mukaan siihen kiireeseen sekä aiheutan itselleni pienen kaaoksen. Se on ehkä enemmän oman pään sisäinen juttu, mutta vaikuttaa arkeen tuoden siihen tietynlaista levottomuutta. Se on onneksi iän myötä hieman rauhoittunut, mutta olen herkkä sille vieläkin.

Olen oivaltanut ehkä vasta nyt viimeisien vuosien aikana, että lapset kasvavat hurjaa vauhtia ja heistä pitäisi nauttia nyt eikä narista sitten kun on liian myöhäistä. Ihmisillä on ehkä tänä päivänä liian kiire ja monesti elämästä tulee suorittamista. Sen takia minä haluan muuttaa omaa käytöstäni ja antaa lapsilleni mallin elämästä jossa on mukana myös lomia, rentoa olemista ja toisten seurasta nauttimista.

Ihanaa syysloman loppua sinulle jolla sellainen on, nauti siitä täysin rinnoin <3

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti