17. helmikuuta 2019

Thaimaassa on niin hyvä ruoka!


Yksi kaikista parhaista asioista Thaimaassa auringon lisäksi on ehdottomasti ruoka. Täällä on niin paljon hyviä ruokia, että valinnan vaikeus on todella suuri. Minähän tunnetusti söisin kokoajan ja paljon. Ongelmana on, että seuralaiseni pärjää aamupalalla, muutamalla leipäsiivulla ja illasta sitten myöhään syömään. No siinähän on monesti pieni epäkohta, koska minä söisin ihan kokoajan :D

 Olen ratkaissut ongelman niin, että aamupala, sen jälkeen lounas (yleensä syön kanaa ja riisiä). Sitten iltapäivällä huoneessa kaurapuuroa marjojen ja raejuuston kera ja illalla vielä oikea ruoka. Syön täällä paljon kanaa ja riisiä. Kana saa täällä niin monessa muodossa ja monenlaisen lisukkeen kanssa, ettei siihen voi kyllästyä. Sitten, kun vielä rakastaa riisiä, niin elämä täällä on todella helppoa. Ja mikä parasta ruoka on ihan älyttömän halpaa. 

Me löydettiin jo vuosi sitten aamupalapaikaksi tanskalainen buffetaamiainen. Siellä on tuoreet hedelmät, ruissiemenleivät, hyvät vihreät, siinä paikalla tehdyt tuoreet munakkaat ja ihan loistava kahvi. Käymme siellä joka aamu, samalla saa vähän aamulenkkiä, kun matkaa sinne on ainakin puoli kilometriä. 

Lounas syödään sitten missä milloinkin, nyt olemme lähdössä grillaamaan erääseen korealaiseen paikkaan, missä hiiligrillillä saa itse valmistaa ruokansa. Siihen päälle tulee sellainen ”kattila” johon saadaan keitto ja jonka päällä kanat tai lihat valmistuvat. Siitäkin on tullut meidän kantapaikka näin vuosien varrella. Ravintolat ovat täällä minusta puhtaita ja uskallan kyllä syödä mitä vaan. Ruuan tulisuuden saa itse valita ja sitä on helppo säätää. Jos mietit Thaimaahan tuloa ja rakastat erilaisia hieman tai paljon tulisia ruokia on tämä sinun paikkasi. 

Tässä teille vielä yksi resepti jota voit kotonakin tehdä. Minä teen sitä todella paljon:


Thai-kana

300 g kanansuikaleita ( maustamattomia)

1 ps wok vaihanneksia (esim.thai)

Paprikaa

Sipuli

Chiliä

Inkivääriä

Ananasta

1 tlk kookosmaitoa (light) saa esim. Lidl

Mausteita oman maun mukaan esim. cayennepippuria, kurkumaa,suolaa

Paista kanaa öljyssä hetki, lisää joukkoon wokkivihannekset, paprika, chili, inkivääri ja sipuli. Kun vihannekset ovat jonkun aikaa kypsyneet, lisää joukkoon kookosmaito sekä ananas. Mausta, kun maku on sopiva anna hautua vielä niin kauan, että vihannekset kypsyvät. Syö riisin ja salaatin kera.Reseptistä tulee useampi annos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti