2. elokuuta 2019

Sannan parhaat pikasämpylät ja töhnäpullat


Teen aina leivät itse ja koska yrittäjällä aika on monesti kortilla, olen kehittänyt nopean, helpon ja hyvän sämpylätaikinan. Näistä sämpylöistä tykkäävät meillä kaikki.

Välillä meillä herkutellaan myös tuoreella pullalla. Sannan keittiössä valmistuu useimmiten töhnäpullaa, jossa täytteenä on vaniljatäyte. Pullataikinan teen aina maitoon ja voihin. Puolen litran taikinasta tulee pullia sopiva määrä.



 

Pikasämpylät


0,5 l vettä
1 tl suolaa
0,5 dl auringonkukansiemeniä
1 pss kuivahiivaa
1,5 rkl siirappia
3 dl ruisjauhoja
5-6 dl vehnäjauhoja

Sekoita aineet keskenään ja anna taikinan kohota 20 min. Taikina saa jäädä löysäksi. Nostele kahden lusikan avulla taikinasta sopivan kokoisia könttejä pellille. Paista 250 asteessa sopivan kypsäksi, noin 15 min.



Töhnäpullat


Pullataikina
2 kananmunaa
0,5 l maitoa
2 tl suolaa
200 g voita sulatettuna
1,5 dl sokeria
2 pss kuivahiivaa
3 tl kardemummaa
15-17 dl vehnäjauhoja

Sekoita aineet keskenään ja vaivaa taikinaa vähän aikaa. Anna taikinan kohota 20 minuuttia. Kaulitse taikinasta ohut levy ja levitä täyte. Rullaa levy ja leikkaa muutaman sentin palasia. Laita palat pellille ja paina niitä hieman keskeltä. Anna kohota hetki liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 200 asteessa 20 minuuttia tai niin kauan kun ne ovat kypsiä.

Täyte

150 g voita notkistettuna
1 prk (250 g) maitorahka
1 pss vaniljakreemijauhetta
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Sekoita aineet keskenään ja levitä kaulitun pullalevyn päälle.

Maistuvia herkkuhetkiä!

xxx Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti