3. heinäkuuta 2023

Miljoonan euron terveys?

Jos mä lupaisin sinulle miljoonan, että liikkuisit joka päivä kesän ajan paikasta ja kelistä riippumatta, niin todennäköisesti tekisit niin! Eikö vaan ja se on täysin ymmärrettävää, sillä raha on suuri motivaattori tehdä jotakin. Mutta nyt sinun olisi ajateltava oma hyvinvointisi ja terveytesi tämän lupaamani miljoonan tilalle. Elämä on priorisointia ja sinä valitset mikä on sinulle arvokkainta, anna kun kerron lisää.


Kesä on yleensä aikaa jolloin ihmiset jäävät "tyhjäkäynnille" ja tarkoitan tällä nimenomaan liikuntaa. Kesällä mieluummin lomaillaan kuin hikoillaan salilla. Se on jännä ilmiö, sillä jokainen meistä tietää, että päivittäinen tai ainakin useampana päivänä toteutettu liikunta on hyväksi meidän terveydelle ja hyvinvoinnille. Kesä kestää meillä noin kolme kuukautta ja se on aika pitkä aika olla vaan lomalla. 10 vuoden yrittäjä aikana olen huomannut kesän olevan ehdottomasti hiljaisinta aikaa, koska kesä ja loma. 

Olen monesti miettinyt, miksi näin? Kesähän on ulkona liikkumisen kulta aikaa. Kävely, pyöräily tai soutaminen reippaasti, mutta ei kuitenkaan ihan täysiä tehtynä on oiva keino ylläpitää peruskuntoa. Samalla saat nauttia ulkoilmasta ja auringosta. Ihan loistavaa eikö?  Tämä ei pelkästään valitettavasti riitä sillä lihakset tarvitsevat myös harjoitusta. 


Mikäli vietät kesää mökillä, on siellä monia mahdollisuuksia, miten lihaskunto treenin voi suorittaa. Veden kanto, puiden halkominen tai vaikka rannalta kivien kerääminen on erittäin hyviä keinoja harjoitella. Usein käy valitettavasti vaan niin, että tehdään muutama minuutti hommia ja sitten pidetään tauko ja juodaan vaikka pullo olutta. Sitä ei valitettavasti lasketa harjoitteluksi. Mutta jos laitatkin kelloon vaikka 30 minuutin ajan ja teet sen tehokkaasti vaikka niitä halkoja. 20 minuutin jälkeen tulee jo varmasti hiki ja tunnet lihaksissa harjoituksen tehon. Lopputulema on, että saat huomattavan kasan halkoja sekä terveyttä ja hyvinvointia edistävän treenin. 

Jos saman ajan kantaa vettä tai tekee tehokasta kehonpainotreeniä niin edistät omaa hyvinvointia. Onhan se tutkimuksin todistettu, että monipuolisella liikunnalla on positiivinen vaikutus kaikkiin kehon mittareihin jolla hyvinvointia voidaan mitata. Ei siis kannata lomailla liikunnasta koko kesää, vaan keksiä vaihtoehtoja harjoituksille, jos kuntosalilla hikoilu ei kesällä ole sinun juttu. 


Muista, että sinun terveys ja hyvinvointi on paljon arvokkaampi kuin, vaikka se miljoona. Millään rahalla ei voida mitata tai taata sinun terveyttä, vaan sinä yksin olet vastuussa siitä. Sinun omat valinnat ovat avaimina siinä lukkojen viidakossa. Tee kesästäsi energinen ja nää mahdollisuudet tehdä treeni siellä missä milloinkin olet. Anna mielikuvitukselle mahdollisuus tai hyppää pyörän selkään ja nauti kesäisistä maisemista. 

Ihania kesäisiä treenejä juuri sinulle 🌸

XxX Sanna

Kuvat Saija Heinämäki   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti