27. heinäkuuta 2023

Elämäntapamuutos: Sanoista Tekoihin!

Ihanaa torstaita ihan jokaiselle lukijalle. Tänään haluan jakaa teille tarinan elämäntapamuutoksesta - aiheesta, josta moni meistä on varmasti kuullut, mutta jonka toteuttaminen voi joskus tuntua melkoisen haastavalta. Haluan tehdä sen kuitenkin hieman eri tyylillä kuin ennen. Kerron teille nimittäin tarinan, jonka olen kirjoittanut minä muotoon. Tarina voisi hyvinkin olla omani, mutta se ei ole. Se on kirjoitettu monien tämän asian kanssa kamppailevien tarinoista. Toivottavasti nautit uudesta tyylistäni kertoa teille elämän koukeroista , haasteista ja oivalluksista.


Kerran kauan sitten, jossain maailmassa, päätin tehdä elämässäni muutoksen. Kuulin jatkuvasti ympärilläni siitä, kuinka tärkeää on syödä terveellisesti, liikkua säännöllisesti ja pitää huolta omasta hyvinvoinnista. Se kuulosti ihanalta idealta, ja minusta tuntui siltä kuin voisin nousta maailman huipulle pelkästään suunnittelemalla sen. Niinpä aloin puhua kaikille ympärilläni: "Teen elämäntapamuutoksen, aivan varmasti!"

Aloitin suunnittelun innokkaasti. Ostin värikkäitä muistiinpanovihkoja, kalentereita ja treenivaatteita. Tein tarkan listan terveellisistä ruoista, jotka aion syödä, ja asetin tavoitteeksi liikkua viisi kertaa viikossa. Olin todellinen elämäntapamuutoksen pro!

Mutta sitten... totuus iski vasten kasvoja. Ensimmäisenä päivänä aamulla huomasin, että uusi, terveellinen aamupala ei ollutkaan niin houkutteleva kuin suunnittelemani kahvikupillinen ja munkki. Ajatus aamulenkistä tuntui yhtä houkuttelevalta kuin kaksi tuntia tylsää kokouspalaveria.


Mutta päätin olla luovuttamatta. Sanoin itselleni, että kaikki tarvitsee hieman totuttelua. Seuraavana päivänä yritin taas, mutta edessä oli samat haasteet. Aamupalalla munkki huusi nimeäni, ja lenkille meneminen tuntui kuin kiipeäisin vuoren huipulle ilman happea.

Näin jatkui päivästä toiseen. Oli päiviä, jolloin tuntui, että olin voittanut taistelun - söin terveellisesti ja liikuin innolla. Mutta sitten olivat ne päivät, jolloin annoin periksi himoille ja väsymykselle.

Mutta sitten, eräänä päivänä jotain tapahtui. Se oli kuin lamppu olisi syttynyt päässäni. Tajusin, että elämäntapamuutoksen tekeminen ei ole pelkkää sanahelinää - se vaatii aikaa, kärsivällisyyttä ja sitoutumista. Tärkeintä ei ole täydellisyys vaan jatkuva pyrkimys kohti parempaa itseä.


Enää en yrittänyt muuttaa koko elämääni kerralla. Aloin ottaa pieniä askelia joka päivä. Keskityin nauttimaan terveellisistä ruoista, jotka maistuivat hyviltä ja antoivat energiaa. Liikunnasta tein hauskaa ja motivoivaa - tanssin, pyöräilin ja nauroin ystävieni kanssa.

Ei enää paineita täydellisyydestä - keskityin siihen, että joka päivä tekisin jotain, mikä vie minua lähemmäs terveellisempää minääni.

Ja tiedättekö mitä? Se toimi! Pikkuhiljaa huomasin, että elämäntapamuutos ei ollutkaan enää pelkkää sanoista puhumista, vaan tekojen tekemistä. Sain takaisin kadotetun energiani, ja elämäni alkoi muuttua iloisemmaksi ja terveellisemmäksi.


Tämä tarina muistuttaa meitä siitä, että elämäntapamuutoksen tekeminen voi olla haastavaa, mutta ei mahdotonta. Pienillä askelilla ja armollisuudella itseämme kohtaan voimme saavuttaa tavoitteitamme. Niinpä rohkaistukaamme yhdessä tekemään muutoksia elämäämme ja nauttimaan matkasta kohti parempaa hyvinvointia!

Toivottavasti nautitte tarinastani! Jos haluatte saada lisää vinkkejä elämäntapamuutoksen tekemiseen seuratkaa ihmeessä instagrammissa sivua sanna_kunnollakuntoon tai vierailailkaa osoitteessa www.kunnollakuntoon.fi.

Rakkaudella, Sanna

Kuvat: Saija Heinämäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti