16. heinäkuuta 2023

Herkuttelun opettelu - Terveellisen elämäntavan tukipilari 🍓🍉

Herkuttelu on osa elämäämme, ja voimme nauttia siitä terveellisesti! 🍓🍫 Haluan nyt kirjoittaa tekstin, joka keskittyy herkuttelun opetteluun ja siihen, miten voimme tasapainottaa ruokavaliotamme terveellisten herkkujen avulla. Haluan myös muistuttaa, että välillä on täysin ok käydä jätskillä kioskilla ja nauttia herkuista erityistilanteissa. Olen omassa elämässäni todennut, että esimerkin voima on parasta mitä voin lapsilleni tarjoilla. Vaikka se ei aina menekään heti ensi yrittämällä perille, mutta jää kuitenkin heidän alitajuntaansa muhimaan.


Terveellisen herkuttelun opettelu on avain tasapainoiseen ruokavalioon ja hyvinvointiin. Se ei tarkoita täydellistä kieltäytymistä tai rajoituksia, vaan terveellisten vaihtoehtojen löytämistä ja nauttimista kohtuudella. Kun opettelemme tasapainoisen suhteen herkkuihin, voimme nauttia ruoasta ilman syyllisyyttä ja samalla edistää hyvinvointiamme.

Terveellisen herkuttelun hyödyt ulottuvat myös lapsiin. Kun opetamme lapsillemme terveellisiä herkuttelutapoja, autamme heitä kehittämään positiivisen suhteen ruokaan ja tasapainoisen ruokavalion perustan jo nuorena. Terveellisen herkuttelun opettelu auttaa lapsia ymmärtämään, että herkuttelu voi olla osa terveellistä elämäntapaa eikä tarvitse aiheuttaa syyllisyyttä tai rajoituksia. Ja, kun siitä tehdään osa normaalia elämää, säästytään ylilyönneiltä hyvinkin usein.


Kesän aikana, kun juhlimme ja nautimme aurinkoisista päivistä, on hyvä muistaa, että välillä voimme poiketa terveellisestä ruokavaliosta ja käydä vaikka jätskillä kioskilla. Erityistilanteissa herkuttelu kuuluu juhlaan ja tuo iloa elämään. Tärkeintä on löytää tasapaino terveellisten valintojen ja silloin tällöin tapahtuvan herkuttelun välillä. Olen puhunut paljon teinityttöjeni kanssa kohtuudesta ja kertonut, että joka päivä ei voisi olla herkkupäivä. Ja onnekseni tilanne on talven överi herkuttelun osalta vähentynyt huomattavasti.

Ja nyt haluan jakaa kanssanne helpon ja terveellisen herkkureseptin, jota voit valmistaa missä tahansa tilanteessa:

🍉 Vesimeloni-minttujäätelö🍉

Ainekset:

  • 4 viipaletta vesimelonia
  • Tuoreita mintunlehtiä
  • Mehiläisen siitepölyä (koristeeksi, valinnainen)

Ohjeet:

  1. Leikkaa vesimeloni viipaleiksi ja poista siemenet.
  2. Laita vesimeloniviipaleet pakastimeen vähintään 2 tunniksi.
  3. Ota pakastetut vesimeloniviipaleet ja mintunlehdet. Laita ne tehosekoittimeen ja sekoita kunnes saat tasaisen jäätelömäisen koostumuksen.
  4. Annostele jäätelö kulhoihin ja koristele tuoreilla mintunlehdillä sekä mehiläisen siitepölyllä.
  5. Nauti raikkaasta ja terveellisestä kesäherkusta!

Terveellinen herkuttelu on tapa antaa itsellemme ja lapsillemme lupa nauttia ruoasta ilman syyllisyyttä. Kun opettelemme terveellisen herkuttelun periaatteita ja löydämme tasapainon, voimme nauttia ruoasta ja herkuista täysin siemauksin.

Joten muistakaa, että terveellinen herkuttelu on osa tasapainoista elämäntapaa. Nautitaan ruoasta, nautitaan herkuista ja samalla pidetään huolta hyvinvoinnistamme! Ja omalla esimerkillämme voimme tehdä suuria lastemme hyvinvoinnin tueksi. Ja muistakaa, vaikka kuinka tuntuu, että hakkaamme päätä seinään, jotakin jää lastemmekin päähän 🙈🙂

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti