29. heinäkuuta 2023

Sade päivä viltin alla kirjan kanssa: Äitien Tarina Ajan Ottamisesta Itselleen

Haluan jälleen kertoa teille tarinan, joka voisi todellakin olla minun omani ja paljon siinä on myös viitteitä omasta elämästäni. Mutta tämä tarina on jälleen kerran täysin fiktiivinen. Tarina, joka voisi olla niin monen äidin kertoma. Toivottavasi nautit lukemastasi.

" Eräänä harmaana sade päivänä, kun taivaalta tihuutti kevyttä sadetta ja pilvet peittivät aurinkoa, äiti nimeltä Anna tunsi itsensä hieman alakuloiseksi. Hän oli kiireinen äiti, joka tasapainotteli työn, perheen ja kodin välillä. Usein hän unohti ottaa aikaa itselleen ja keskittyä omasta hyvinvoinnistaan huolehtimiseen. Mutta tällä kertaa, hän päätti tehdä poikkeuksen.


Kun hänen lapset olivat koulussa ja mies oli töissä, Anna asettui mukavan viltin alle sohvalle ja otti kirjan käteensä. Hän oli jo pitkään haaveillut lukemisesta, mutta arjen kiireet olivat aina vieneet voiton. Tänä sade päivänä hän päätti tehdä aikaa omalle hyvinvoinnilleen ja nauttia hetkestä.

Kun Anna uppoutui kirjan maailmaan, hän tunsi kuinka rentoutuminen valtasi kehon. Hän ei ollutkaan ajatellut, että hetki itselleen voisi olla näin tärkeä. Hän tunsi huonon omastatuntonsa hiipuvan pois, sillä hän tiesi, että tämä aika oli juuri sitä, mitä hän tarvitsi voidakseen paremmin ja ollakseen iloisempi äiti.

Vaikka sadepäivänä sohvalla viltin alla oleminen saattoi tuntua pieneltä asialta, se oli todellisuudessa suuri askel hänen terveytensä kannalta. Äitinä hänellä oli taipumus unohtaa itsensä ja laittaa perheensä etusijalle. Mutta nyt hän ymmärsi, että huolehtiminen omasta hyvinvoinnista oli myös huolehtimista perheestään.Onnellisena hän lopetti kirjan lukemisen ja nousi sohvalta. Hän tunsi olonsa virkistyneeksi ja oli täynnä energiaa. Hän päätti, että tästä lähtien hän ottaisi säännöllisesti aikaa itselleen, olipa sää mikä tahansa."

Äidit kantavat usein raskasta taakkaa omasta hyvinvoinnistaan huolehtimisen suhteen. He tunnistavat sen tärkeyden, mutta silti heillä saattaa olla huono omatunto, kun ottavat hetken itselleen. Mutta juuri tämä ajan ottaminen itselleen voi olla avain parempaan terveyteen ja energisempään äitiyteen.

Stressin ja kiireen vähentyessä sekä rentoutumisen ja levon lisääntyessä, äitien kehot ja mieli voivat paremmin. Terveelliset elämäntavat, kuten liikunnan harrastaminen ja tasapainoinen ruokavalio, tukevat terveyttä ja auttavat ehkäisemään tyypin 2 diabetesta.

Anna päätti, että tämä ei ollut vain yksittäinen päätös sade päivänä, vaan elämäntapamuutos, joka kantaisi hedelmää pitkälle tulevaisuuteen. Hän tajusi, että kun hän voi hyvin, hän voi olla parempi äiti ja esimerkki lapsilleen.Joten, rakkaat äidit, antakaa itsellenne lupa ottaa aikaa itselle. Nauttikaa hetkestä sade päivänä viltin alla - olipa se sitten kirjan lukemista, rentoutumista tai mitä ikinä teille tuo iloa ja hyvinvointia. Muistakaa, että teidän hyvinvointinne on tärkeää, ja kun huolehditte itsestänne, huolehditte myös rakkaimmistamme.

Toivotan teille kaikille ihanaa sade päivää. Lisää vinkkejä hyvinvointiin saatte seuraamalla minua sosiaalisessa mediassa @sanna_kunnollakuntoon tai Kunnolla Kuntoon (face) Minusta saatte lisää tietoa kotisivuilta www.kunnollakuntoon.fi ja hei raskausdiabeteksen kärsineet äidit, teidän kannattaa ehdottomasti pysyä kuulolla!

Rakkaudella, Sanna


Kuvat: Saija Heinämäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti