27. maaliskuuta 2020

Mitä tänään syötäisiin?Nyt, kun nuoriso on kotona niin ruuan menekki on kasvanut hurjasti. Kun lapsilta jäi toinen lämmin ruoka pois koulun puolesta, niin se varmasti tuottaa monelle äidille harmaita hiuksia. Ruuanlaitossa itsessään ei ole varmasti monellekaan ongelmaa, vaan ongelma voi tulla siinä, että keksii mitä tekee. Minä olen kamppaillut tämän saman asian kanssa ja ratkaisin, sen ottamalla koko perheen suunnittelemaan viikon ruokalistan kerrallaan.

Meillä jokainen saa päättää 2 ruokaa. Silloin kaikkien lemppari ruuat tulee otettua huomioon. Se myös helpottaa kaupassa käyntiä, joka muutenkin olisi hyvä saada mahdollisimman minimiin. Kaikista parasta siinä on kuitenkin se säästö, joka tulee rahassa ja ainaisesta pähkäilystä mitä tänään syötäisiin. No monet ihmiset ovat sellaisia, jotka eivät jaksa syödä samaa ruokaa päivätolkulla. Meillä ollaan myös sellaisia, joten olen ratkaissut tämän asian seuraavalla tavalla. Teen aina sellaisen ruuan mitä pystyy syömään jollakin tasolla muunnellen tai sellaisenaan vielä seuraavan päivän lounaalla. Ja sitten päivälliselle aina uusi ruoka. Näin ollen kyllästymisiä ei kerkeä tulemaan.

Mikäli teen keittoja tai laatikoita, niin tulee niitä usein iso määrä. Seuraavan päivän syönnin jälkeen laitan loput pakkaseen, josta ne on helppo ottaa käyttöön sellaiselle päivälle, kun minä en esim. ole kotona. Ja näin saadaan myös ruokahävikki mahdollisimman pieneksi. Jaan teille nyt meidän perheen tämän viikon ruokalistan, jos joku saisi siitä vaikka jonkinlaisen ahaa elämyksen oman perheeseen ruokalistaan.


Maanantai:
Jänispaisti ja perunamuusi
(tiistain aamupalalle muussista perunarieskat ja paistista kastike lounaalle)

Tiistai:
Riisiä ja kanaa uunissa

Keskiviikko:
Makkarakastike ja perunat
(Lounaalla vielä riisiä ja kanaa)

Torstai:
Jauhelihapihviä, kastiketta ja perunat
(muunneltu pyttipannu lounaalla, kastikkeen loppu hyväksi käyttäen)

Perjantai:
Kalakeitto

Lauantai:
Maksakastike ja perunat
(Lounaalla loppu kalakeitto)

Sunnuntai:
Tortillat

Siinä meidän tämä viikko ja viikonlopun aikaan suunnitellaan uusi ensi viikolle. 

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti