2. huhtikuuta 2023

Rentouttiko Loma?

 Loma lähenee loppuaan, mutta on kyllä jo kiva palata kotiin. Kaiken kaikkiaan loma oli todella onnistunut, aurinkoa riitti ja paikka missä olimme on ihan huikea. Nukuttiin paljon, syötiin hyvin, mitä nyt minun makuuni hieman harvoin ja ennenkaikkea nautimme vaan olla. Olen usein sanonut, että mieheni on parasta matkaseuraa ja se piti jälleen kerran paikkansa. Meillä on hauskaa yhdessä, eikä riitoja tule koskaan. Tähän hän sanoisi niinkuin aina, että kaikki menee hyvin, kun vaan tehdään niinkuin minä sanon. No jokainen saa tulkita sen miten haluaa.

Olen aina luullut, että lomalla palautuu ja keho saa tarvitsemaansa lepoa. Mutta eihän se aivan niin ole mennytkään. Nimittäin minulla oli nyt ensimmäisen kerran OURA älysormus mukana matkallani ja kauhistuin millaista dataa se minulle antoi. Unet olivat kokoajan hyvät niin määrällisesti kuin laadullisesti, mutta palautuminen ja leposyke huusivat punaisella koko reissun ajan. Ensimmäisellä viikolla en kiinnittänyt siihen edes huomiota, sillä laitoin sen aikaeron piikkiin, mutta toisella viikolla tajusin ettei se pitänyt paikkaansa. 

Hetken mietin, että mikähän nyt, koska olo on ollut koko ajan hyvä ja virkeä. Sitten tajusin, että rutiinit ovat muuttuneet ja ateria rytmi on päälaella. Me syömme lomalla aina poikkeuksetta illalla, siis ihan kunnon aterian. Tai oikeastaan päivän suurimman aterian ja se on klo. 19.30-21.00 välisenä aikana. Ja siihen perustan sen miksi palautumiseni ja sykkeeni huitelevat ihan missä sattuu.

Kehoni tai ruuansulatus on töissä koko yön eikä se saa tarvitsemaansa lepoa ollenkaan. Mutta en muuttanut meidän tapojamme vielä tälle lomalle, vaan vuoden päästä yritämme toimia toisin. Täällä on myös niin kuuma päivisin ettei nälkää juurikaan tule. Toki minulla on kaurapuurot mukana ja olenkin syönyt niitä päivällä, jos on ollut kamala nälkä. Nykyajan teknologia mahdollistaa onneksi mahdollisuuden saada tietoa mitä omassa kehossa tapahtuu. Ja sen ansiosta opimme toimimaan tavalla, mikä tukee kehomme hyvinvointia.

Sama ollaan huomattu mieheni verensokereissa, ne ovat reissussa aina hyvin korkealla. Se on ollut havaittavissa jokaisella reissulla. Siihen vaikuttaa varmasti moni asia, mutta yhtenä suurena syynä on varmasti rutiinien puute. Ja toki ruoka on täällä rasvaisempaa ja juomana usein olutta. Verensokerit onneksi saadaan aisoihin aika nopeasti, kun pikkusen nähdään asian kanssa vaivaa. Tästä tulikin mieleen, että kaikkien 2 tyyppisten diabeetikkojen, riskiryhmässä olevien tai esidiabeetestä sairastavien  kannattaa ottaa Kunnolla Kuntoon some kanavat seurantaa, sillä kohta teille on tarjolla jotain timanttista.

Nyt Karibia kiittää ja kuittaa. Jatketaan kun olemme kotona, toivottavasti tiistai-iltana :D

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti