17. huhtikuuta 2021

Hyvä kunto vaatii paljon työtä

Olen pohtinut nyt viimeisen viikon sitä mitä ns. hyvässä kunnossa pysyminen vaatii? Tämä asia nousi esille, kun sairastin selkääni ja aloin siitä pikkuhiljaa kuntoutumaan. Puhuin erään ystäväni kanssa muutama hetki sitten motivaatiosta ja kerroin hänelle, että minulla ei ole oikeastaan koskaan motivaation puutetta. Kyllä yksittäisiä päiviä on jolloin ei huvita mikään, mutta sellaista pidempijaksoista motivaation puutetilaa ei ole ollut koskaan.

 

 

En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka aloittavat treemaamisen jossakin valmennuksessa ja jättävät sen siihen esim.10 viikon päästä, kun valmennus loppuu. Minun järkeeni ei ole koskaan käynyt mitä se hyödyttää? Jos mietin, että teen itselleni tavoitteen ja alan elämään sitä kohti, niin kerkeän tehdä jo monta uutta ennen kuin se vanha on saavutettu. Näin ollen minulla on kokoajan jonkinlainen projekti päällä. 

Nyt, kun pitkään olin siinä kunnossa, että en pystynyt juuri mitään tekemään niin keksin itselleni uusia tavoitteita. Ne koskivat lähinnä sitä, miten pystyn kehittämään itseäni niin paljon, että treeni taas luonnistuu ainakin jollakin tasolla. Ensimmäinen minun heikko kohteeni on syvät lihakset, tai niitähän minulla ei edes ole. On todella haastavaa aloittaa nollasta, koska on opettanut itsensä toimimaan tietyllä lailla. Pienin askelin olen päässyt edes jollekin tasolle, tässäkin projektissani. Töitä on todella paljon, toisaalta minulla ei ole kiire mihinkään.

Itsestään ja omasta kropastaan huolehtiminen ei ole missään nimessä helppoa eikä itsestään selvää hommaa. Se vaatii todella paljon aikaa, tietoa sekä toistoja. Monesti käy niin, että nähdään vaan kauniskroppainen nainen ja ajatellaan, että olisipa ihana olla samanlainen. Mutta meillä ei ole hajuakaan siitä miten paljon töitä kyseinen kroppa on vaatinut. Usein takana on monien vuosien pitkäjänteinen työ. Monilla on voinut olla paljon haasteita vaikka terveyden kanssa ja tavoitteet ovat menneet usein uusiksi. Todella harvoin on niitä, joiden ei tarvitse oman kroppansa eteen tehdä mitään ja se pysyy aina hyvänä, toki niitäkin on.

 Sama hommahan on jos joku pärjää jossakin hyvin. Nähdään vaan se tulos mikä siitä on seurannut, kalliit vaatteet, hienot autot ja talo. Ollaan vähän ajatuksella, että mitä tuokin tuossa nyt elvistelee ja helppohan tuon nyt tuossa on kuvissa keikistellä. Unohdetaan se työ mikä on kaiken sen eteen pitänyt tehdä. Ne useat tunnit salillla, keittiössä tai töissä, jotta ollaan saavutettu se, minkä me kaikki muut voimme nähdä. Silti liian monesti juuri heitä, jotka ovat tehneet suuren työn sen jonkun eteen mitä ylväästi esiteltään, saavat osakseen paljon negatiivista kohtelua. 

 Tämän tekstin tarkoitus on muistuttaa meitä kaikkia, että jos sinulla on jokin haave tai tavoite minkä haluat saavuttaa, niin ole valmis tekemään sen eteen töitä, koska sen se vaatii. Mikään muutos ei tule ilmaiseksi. Ja aina, kun pääset tavoitteeseesi, ole siitä ylpeä ja kanna se pää pystyssä, vaikka sinulle sanottaisiin mitä. Kukaan ei voi tietää, miten paljon töitä sen eteen olet tehnyt. Pelkkä oleminen ei vaadi mitään, mutta aina kaikki sen jälkeen saavutettu on töitä tekemällä tehty. Antakaa arvo kaikille, jotka jaksavat ja näkevät vaivaa itsensä ja elämänsä eteen. Muistakaa, että positiivinen palaute on parempi kuin negatiivinen, sen saaminen sekä antaminen on parasta mitä voit tehdä.

 

 

Älkää antako periksi, muuttakaa suuntaa jos tarve vaatii, mutta älkää koskaan luovuttako. Haaveet on saavuttamista varten.

XxX Sanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti