5. syyskuuta 2020

Kahvia ja kaurapaistosta

 

Voi syksy sinä tulit sittenkin. Nyt, kun istun kahvikuppi edessä ja nautin oman puun omenoista tehdyistä kaurapaistosta, voin vihdoin huokaista.  Oli kyllä elämäni kovin remonttikesä. En ole kerennyt tekemään muuta kuin maalaamaan, maalaamaan ja maalaamaan. Kesähän alkoi siitä suuresta ideasta, että mökkimme sauna kaipasi suuresti uutta ilmettä. Niinpä aloitin sen duunaamisen. Kaikesta tekee vielä mielekäämpää se, että tein remonttia aina töiden välissä. Tunnin silloin ja tunnin tällöin. No, sauna saatiin alkukesästä kuntoon ja siitä tuli enemmän kuin hieno.  

Mökimme on pieni ja sen takia tilasimme jo keväällä tytöille nukkuma-aitan tuohon pihaan. Koronan takia se tulikin vasta reilua kuukautta myöhemmin, kun oli suunniteltu. Joten keskellä heinäkuun muita kiireitä tuli vielä aitta ja sen maalaaminen. Yllätyin, miten kauan noinkin pienen aitan maalaminen voi viedä aikaa. Ensin duunasin aitan sisäpuolelta ja sitten päältä. No nyt sekin on onnellisesti tehty. Vielä vähän paikkamaaluuta ja tytöt pääsevät omaan boksiinsa asustelemaan. 

 

Kolmas ja ehkä kaikista eniten odotettu oli mökin pihan laitto. Se on ollut vaiheessa jo kolme vuotta. Pihamme on siis ollut pelkällä hiekalla ja mullalla kolme viimeistä kesää. Ja voin kertoa, että se on ollut jokseenkin raivostuttavaa. Hiekkaa on tullut sisälle ihan kamalasti ja piha on näyttänyt ihan kamalalle. Kaikki on siis ollut enemmän tai vähemmän kesken kokoajan. Ja kun niiden kuntoon laittaminen on ollut minun harteillani, se on kyllä kestänyt.

Aikaa kun on vähän niin valmistakin tulee todella hitaasti. Nyt se vihdoin tapahtui ja me saatiin mökin pihaan kuntta. Työ oli niin suuri, että se yllätti meidät kummatkin. Kolme päivää ja monta miestä töissä, niin vihdoin meillä on mökillä piha. Toki sen verran on vielä vaiheessa, että pihakivetykset puuttuvat, mutta nekin on tulossa vielä tämän syksyn aikana. Vihdoin minulla on sellainen tunne, että tämä mökkiprojekti alkaa olemaan valmis.

On ollut henkisesti aika kova kesä ja alku syksy. Kokoajan on keskeneräisiä hommia, kiire ja aikaa ei oikeastaan yhtään niin epätoivo meinasi iskeä. Nyt voin huokaista ja aloittaa syksyn niin sanotusti puhtaalta pöydältä. Voin keskittyä omiin hommiin ja mennä aina vapaalla ajalla laittamaan kotia syksykuntoon. Olen enemmän kuin innoissani tulevasta syksystä. Nautin kynttilösitä, takkatulesta ja perheestäni. 

Nyt nautin kahvin ja kaurapaistokseni loppuun. Ihanaa päivää just sulle!

XxX Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti