18. elokuuta 2023

Kun Sanna löysi Tik Tokin!

 Voihan tik tok sentään! Se on kyllä sellainen paikka, että en enää ihmettele miksi se koukuttaa ihmisiä niin kovin. Toki tykkään myös itse tehdä sinne videoita mutta, olen koukussa niihin videoihin joissa pelastetaan koiria. Ja se jos mikä ei ole hyväksi minun psyykkeelle, kun katson niitä 🤬🤬🤯 Haluaisin nyt pelastaa ihan kaikki kaltoin kohdellut koirat maailmasta. Toki tiedän ettei se ole mahdollista ja ymmärrän senkin ettei minun olisi pakko niitä videoita katsella.

Olen vaan ymmälläni siitä, miten paljon pahuutta tähän maailmaan oikeasti mahtuu. Taas on huomioitava se, että puhun vain koirista ja ylipäänsä eläimistä, en käsittele mitään muita kamalaluuksia mitä tämä maailma jokaisena päivänä tarjoilee asukkailleen. Tämä on tuonut minulle myös tarpeen huolehtia vieläkin paremmin omasta koirastani, lapsistani sekä miehestäni. Eilen illalla pohdin miksi tuollaisia videoita edes kuvataan? Vaikkakin jokainen niistä päättyy aina onneksi onnellisesti.

Kaippa sen tarkoituksena on jollakin tavalla herätellä ihmisiä tai näyttää se julmuus, mitä maailma tarjoilee viattomille eläin raukoille. No minulle eilen hyvin kauniisti vanhin lapseni sanoi, että äiti lopeta niiden videoiden katsominen ja tee jotain muuta. Ja sitä neuvoa aion todellakin noudattaa. En vaan malttanut olla kirjoittamatta siitä teille ja pohtimalla asiaa hieman eri näkökulmasta. Nimittäin oman hyvinvoinnin näkökulmasta.

Ajattele, jos maailma, vaikka täällä meillä toimisi seuraavalla tavalla. Jos sinulle puhkeaa jokin sairaus sinut heitetään kaatopaikalle, suljetaan pussiin tai teipataan sinun jalkasi kiinni toisiinsa. Annettaisiin vain olla ja käveltäisiin ohi. Onneksi niin ei kuitenkaan ole vaan sinä voit aina mennä lääkäriin ja hakea apua. On totta, että terveydenhuollon tilanne on tällä hetkellä hyvinkin kaaoksessa, mutta silti sinulla on paikka minne mennä. Terveydenhuollon lisäksi sinulla on runsaasti muita vaihtoehtoja, mistä voit hakea apua. On täysin sinun omissa käsissä miten haluat terveyttäsi hoitaa. 

Miksi me sitten kuitenkin liian helposti laimin lyömme oman hyvinvointimme? Emme näe vaivaa, että söisimme terveellisesti, liikkuisimme tarpeeksi. Onko meidän asiamme liian hyvin? Ehkä se on sitä, koska liian moni meidän maamme kansalaisista voi huonosti, vaikka voisi itse vaikuttaa siihen aivan valtavasti. Siksi päätin, etten enää katsele tik tokin koiran pelastusvideoita, koska tulen niistä vain surulliseksi. Vaan senkin ajan panostan omien palveluiden parantamiseen, jotta voisin auttaa moahdollisimman montaa ihmistä elämään terveellisempää ja hyvinvoivempaa elämää :D

Ihanaa viikonloppua kaikille.

🧡 Sanna

ps. mun tik tokin löydät nimellä Sanna Löytömäki ( Kunnolla Kuntoon) 

Kuvat; Saija Heinämäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti