7. marraskuuta 2017

Mistä motivaatio, kun mitään ei tapahdu..

Huomenta, tänä aamuna pohdin lenkillä sitä mistä kaivaa motivaatio asiakkaille ja kenties itselleenkin kun mitään ei kovasta työstä huolimatta tapahdu. Minä myönnän olevani todella hätäinen kaiken pitäisi tapahtua mielellään heti!! Kun aloitetaan uusia asiakassuhde ja tehdään tavoitteita, niin poikkeuksetta ensimmäisenä on se että paino laskisi äkkiä ja mahdollisimman helposti. Ei muisteta sitä, jos on kauan syöty väärin, liikuttu vähän ja kerätty sitä ylipainoa, ei se välttämättä lähde niin helposti. On helppoa olla muutama kuukausi tiukalla dietillä ja saadakin painoa pois ja oloa vireämmäksi, mutta sitten alkaa se lipsuminen. Haukataan ehkä liian suuri Pala kerralla ja vaaditaan itseltä liikaa. Maltilla tehdyt muutokset yleensä kestää.


Entäs sitten kun tehdään kaikki justiin niinkuin pitää ja mitään ei tapahdu. Motivaatio laskee ja pikkuhiljaa annetaan periksi ja lyödään läskiksi. Silloin kun oma usko on koetuksella niinhyvä valmentaja osaa motivoida, kannustaa ja keksiä niitä pikkukikkoja jolla asia saadaan nytkähtämään eteenpäin. Uskoa ei saa koskaan menettää ja pitää muistaa kaivaa se motivaatio esimerkiksi siitä virkeämmästä olosta, löysemmistä vaatteista tai vaikka nousseista treenipainoista. Se ei ole aina helppoa, tiedän omasta kokemuksesta, kun mitään ei tapahdu vaikka kuinka teet. Kun pääsee muutaman hetken eteenpäin huomaa yleensä, että asioita alkaa taas tapahtua.


Motivaatio ja usko omaan tekemiseen on se kulmakivi jolla päästään niiden sudenkuoppien yli. Kun opetellaan mitä vaan uutta, tai tehdään tavoite, yleensä sen saavuttamisen eteen joudutaan tekemään töitä. Jos mietitään mitä vaan niin takapakkia saattaa tulla jossakin vaiheessa ja silloin se oma usko siihen tekemiseen on avain asemassa. Minulla on monestikin oma usko koetuksella, kun opettelen uusia juttuja, olen viimeisen kahden vuoden aikana kasvanut henkisesti todella paljon, ja väitän, että osaan suhtautua myös asiakkaisiini eritavalla kuin alussa. Luottamus on se joka tarvitaan valmentajan ja asiakkaan välillä, ja silloin, kun se on kunnossa voi valmentajalle näyttää kaikki tunteensa. Kun tuntuu siltä ettei mikään onnistu ja tekisi mieli hukuttautua itsesääliin ja herkkuihin, niin hyvä kannustus ja usko oli se nyt valmentajalta, perheeltä tai ystävältä auttaa pääsemään eteenpäin.


Tämän aamun kirjoituksen punainenlanka olikin, elä anna periksi vaikka se välillä koettelee! Elä myöskään näännyttää itseäsi liian kovilla tavoitteilla tai toimilla. Pienillä askelilla kohti suurta, on minun neuvoni kaikille. Ihanaa tätä viikkoa kaikille.


<3 Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti