23. helmikuuta 2017

Miten mä sitten rentoudun??

Huomenta. Nyt on ollut paljon viime päivinä esillä se miten ihmiset rentoutuu :D Puhutaan paljon siitä, että liikunta on hyvä keino päästellä pois höyryjä, ja nollata päätä. Se on aivan totta, mutta jos siitä tulee kauhea paine ei se ole todellakaan sen tarkoitus. Stressin päälle ei saisi koskaan tehdä lisästressiä liikunnasta. Varsinkaan kovasti treenaamalla. On kaksi piippuinen juttu haluaako jäädä sohvalle joka ilta sen vuoksi että on stressaantunut eikä jaksa liikkua. Kevyt happihyppely, pieni venyttely ovat kuitenkin aina poikaa. Jos ihminen istuu päivät töissä esim. Näyttöpäätteen edessä, ei missään nimessä ole pidemmän päälle hyvä asia. Jos mietin vaikka rakasta äitiäni, joka oli 30 vuotta pankissa töissä. Istui kaiket päivät, kärsii siitä tänä päivänä ehkä tietämättäänkin. Miksi? No en voi sanoa, että äitini koskaan olisi ollut himoliikkuja, mutta tykkäsi aina lenkkeillä. Lihaskuntoharjoittelua ei ole taustalla nimeksikään ja se näkyy kyllä nyt ryhdissä valitettavasti. Tasapaino on myöskin heikko, syvien lihasten puuttumisen johdosta, ja voimatasot varmasti alhaalla. Vaikka saliharjoittelu on alkanut nostaa päätään myös naisten keskuudessa, saisi siellä olla vieläkin nenään naisia. Jonkinlainen lihaskuntoharjoittelua olisi poikaa ihan meille kaikille! No tästä ei minun pitänyt nyt kirjoittaa vaan siitä miten minä rentoudun. Onneksi meitä ihmisä on erillaisia ja jokainen löytää oman polkunsa, toiset joogaavat, toiset lähtevät radalle, toiset hierojalle ja tapojahan on monia. Minä liikkun viikossa paljon ja monenlaista. Olen opettanut itseni siihen ja nautin siitä, en osaa vaan olla. Toki se on myös minun työtäni.


Miten minä sitten rentoudun? Olemalla kotona, ihan vaan ihastelemalla kynttilöitä, tulta takassa ja katselemalla perhettäni. Se on ehdottomasti minun paras tapani rentoutua. Olen joutunut opetttelemaan siihen nyt viimeisen vuoden aikana. Olen oppinut nauttimaan siististä kodista, haluan että meillä on paikat aina suhteellisen tip top, välkeätä niinkuin naapurini sanoo ;D Tykkään myös leipoa, leipää, pullaa, kakkuja, piirakoita ja ruuanlaitto on yksi suuri himoni. Nyt olen alkanut opettaa myös tyttöjä siihen, leivotaan joka viikko yhdessä jotakin, saadaan myös sitä kallisarvoista yhteistäaikaa. Saan siitä myös onnentunteita, kun nään että pullasta tulee hyvä mieli perheen herkkusuille ;D Olen opetellut myös menemään nukkumaan ajoissa ja samaan aikaan mieheni  kanssa, kunnon yöunia ei voita mikään. Minulle riittää toki 7h unta, mutta minulle sekin on paljon. Kun ollaan kotona, on rentoutuminen ehkä hieman haastavaa, koska aina on jotakin pientä laitettavaa ja touhuttavaa. Siksi odotankin kesää ja mökkiä <3


Moni kysyy sitten entäs ystävät? Kyllä ystävät ovat minulle tärkeitä, aika on vaan se pirullinen asia jota on liian vähän. Minähän olen siinä mielessä hirveän tylsä, kun en harrasta juurikaan ollenkaan bilettämästä, en sen takia että siinä olisi jotain pahaa, vaan se ei vaan ole minun juttu. Tykkään enemmin käydä elokuvissa, syömässä ja tulla sitten kotiin nukkumaan :D Kun nyt aloin oikein pohtimaan tätä minun elämääni, olen siihen tyytyväinen juuri tälläisenä kuin se on. Liikunta kuuluu siihen 6 päivänä viikossa, ja sunnuntaisin levätään. En juurikaan ole muualla kuin töissä tai kotona, mutta ihmisen on hyvä olla kotona ja tehdä työtä josta se nauttii :D Jokainen tuntee kroppansa ja mielensä ja osaa varmasti hengähtää silloinkin siihen on tarvetta. Elämästä pitää nauttia, välillä pitää pusertaa kovemmin, mutta sekin pitäisi yrittää tehdä ilon kautta. Antaa arvo jokaisen ihmisen omalle tavalleen rentoutua :D Jos minulle se on kynttilät illalla palamassa, sukkakudin ja kuppi kahvia, voi se jollekin olla lomamatka, tai vaikka illanvietto ystävän kanssa. Ja varmasti kumpikin on ihan yhtä oikea tyyli. Ensi viikko olen hiihtoloma viikko ja sen minä aijon rentoutua viettämällä perheeni kanssa, lupasin laittaa lumilaudan jalkaan taas 15 vuoden tauon jälkeen, saa nähdä miten meidän käy. Rakastan elämääni nykyään ja uskallan sen myös tunnustaa, haluan että meistä jokainen oppisi sanomaan senkin ääneen. Ihanaa loppuviikkoa kaikille.


<3 Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti