26. tammikuuta 2019

Retkipäivä ja kuuma kaakao.

Ihana aurinko ja raikas talvikeli, tytöt ja kuuma kaakao. Minä en ole koskaan oikein tykännyt peruskaakaosta ja olenkin etsiskellyt juuri sitä oikeaa. Tässä taannoin kun selailin Instagramin ihmeellistä maailmaa osui silmiini Eevi Teittisen kuva, jossa oli höyryävää kuumaa kaakaota. Katsoin ohjeen läpi ja ajattelin tuota on joskus testattava. Unohdin sen kuitenkin syksyn sateiden sekaan.


Nyt kun maassa on lumi ja pakkanen paukkaa, tuli kaakao taas mieleeni. Päätin ottaa härkää sarvista ja kaivaa kuvan ja ohjeen esille. Koska olen sen verran malttamaton ja halusin kakaota heti, oli minun todellakin muokattava ohjetta, koska minulla ei ollut kaikkia tarvittavia aineksia. Niinpä pelkistetystä tuli juuri minulle se täydellinen kaakao.


Kerroin tytöille heidän herättyään, että tänään on retkipäivä. Pitihän kaakao testata heti tositoimissa ja halusin myös näyttää tytöille, että on oboynkin voittanut juttu :D Ja tässä on vielä kirsikkana kakun päällä se, että kaakao on täynnä antioksidantteja ja ravintoaineita. Se on terveellinen, sopii myös maitoallergisille,  ohje on maidoton. Kaakao myös lisää hyvää oloa, auttaa rentoutumaan ja maistuu hyvälle.


Kun luonto on kauneimmillaan ja kuulee lasten riemun, on ihana kaataa termospullosta hyöryävää kaakaota ja vain nauttia juuri siitä hetkestä. Hetkestä joka on juuri tässä ja nyt. Oppia olemaan onnellinen ja antaa itselleen luvan vaan olla.

Kuuma kaakao:

1 l kauramaitoa
1 dl raakakaakoajuahetta (Cocovi)
1 rkl MTC-öljyä
1/2 rkl vaniljajauhetta (aitoa)
1 rkl luomuhunajaa
Laita kauramaito kattilaan. Lämmitä hiukan, älä liikaa. Lisää sekaan kaikki muut aineet ja sekoita. Voit halutessasi laittaa hunajaa enemmänkin ja kokeilla vaikka lakritsijauhetta, niinkuin alkuperäisessä Eevin ohjeessa oli.

<3 Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti