3. syyskuuta 2023

Motivaatio, on avain kaikkeen!

Puhutaan pari sanaa motivaatiosta. Haluan kertoa teille tänään sunnuntaina motivaation merkityksestä. Miksi haluan puhua siitä? Koska varmasti monella on huomenna taas se maanantai, kun aloitetaan uusi elämä. Ja juuri siihen uuteen elämään haluan antaa vinkit, jotta siitä tulisi pysyvät rutiinit. Samalla voin kertoa, että näillä samoilla vinkeillä minä aikanani aloitin.


Motivaatio on kuin moottori, joka pitää meidät liikkeellä elämän polulla. Se on se sisäinen sykäys, joka saa meidät nousemaan aamuisin ja antaa meille syyn pyrkiä parempaan. Ilman motivaatiota saattaisimme jäädä paikallemme, haaveet unohtaen ja kaiken sen potentiaalin mitä meissä on käyttämättömäksi.

Kuinka sitten ylläpitää motivaatiota?

 1. Aseta selkeät tavoitteet:

 2. Aloita aina asettamalla itsellesi selkeät ja konkreettiset tavoitteet. Tiedä, mitä haluat saavuttaa, ja pilko suuret päämäärät pienemmiksi, saavutettaviksi osatavoitteiksi.


 3. Muista miksi:

 4. Muistuta itsellesi säännöllisesti, miksi haluat saavuttaa nämä tavoitteet. Mikä tekee niistä merkityksellisiä sinulle? Oma intohimosi ja syvät syyt ovat paras motivaation lähde.


 5. Juhli edistystäsi:

 6. Älä odota suurta lopullista saavutusta juhlittavaksi. Pidä mielessä, että jokainen askel eteenpäin on voitto. Palkitse itsesi pienistä voitoista matkan varrella ja pidä nämä hetket mielessäsi.


 7. Sisäinen ja ulkoinen motivaatio:

 8. Tiedä ero sisäisen ja ulkoisen motivaation välillä. Pyri löytämään sisäinen intohimosi ja omat syyt tavoitella unelmiasi, mutta älä unohda ulkoista kannustusta ja tukea ystäviltä ja perheeltäsi.


 9. Rutiinit:

 10. Rutiinit auttavat ylläpitämään motivaatiota. Suunnittele päiväsi niin, että voit keskittyä tavoitteisiisi ja edistyä niiden saavuttamisessa askel askeleelta.

 1. Kun minä aikoinani aloitin oli ainut motivaationi lähde ulkonäkö. Olin silloin niin "pinnallinen", että en osannut ajatella mitään muuta. Mutta se oli paras motivaattori sillä hetkellä ja onneksi vuosien varrella se on muuttunut ja tullut paljon syvällisemmäksi. Tavoitteilla ja niiden pienuudella on ollut minulle kaikista suurin merkitys. Olen palkinnut itseni aina onnistumisen jälkeen, luonut uuden tavoitteen ja miettinyt palkinnon.


On muistettava kuitenkin se, että motivaatio ei aina ole huipussaan minullakaan. Joskus se on niin hukassa, että oikein ihmettelen miten sen löydän koskaan uudestaan. Silloin kaikista parasta on palata takaisin ja muistella miksi olen koskaan aloittanut sen mitä haluan sydämmesäni kuitenkin jatkaa. Ja, vaikka se olisikin ollut ulkonäkö ei sillä ole mitään merkitystä. Varsinkaan silloin jos se ajaa minua kohti parempia valintoja.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle apua. Olisi ihan kuulla mikä sinua motivoi?

🧡 Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti