2. kesäkuuta 2017

Kehu, kehu ja opettele vastaanottamaan kehuja.

Huomenta! Sähän näytät hyvältä tänään, wau onpas sulla hieno uusi kampaus, oletpas laihtunut tai sitten ihan vaan olet ihana <3  Eikö olisikin ihana saada kehuja jokainen päivä? Minusta ainakin on. On liian usein kuitenkin niin että se negatiivinen palaute tulee annettua sen positiivisen sijasta. Monesti huomaan myös sen ettei kehuja osata ottaa vastaan. Loukkaannutaan helposti vaikka tarkoituksena olisikin piristää. Kehujen antaminen/ vastaanottaminen on varsinkin meille suomalaisille hirvittävän vaikeaa. Se on kuitenkin elintärkeää, siitä tulee hyvämieli, se lisää itseluottamusta ja ainakin painonpudotuksen kannalta buustaa motivaatiota. Kehujen vastaanottamista ja antamista voi ja pitääkin harjoitella. Miksi aina moittia toista kun voit kehuakin. Jos huomaat toisessa jotain positiivista tai kaunista sano se ääneen saat kuulijalle sekä itsellesi hyvän mielen.


Minun täytyy myöntää, että olen ollut erittäin huono vastaanottamaan kehuja. Asiakkailleni olen pyrkinyt aina niitä antamaan, mutta ehkä myös ykstyiselämässäni se on otunut ennen. En muista, että minua olisi koskaan kamalasti kehuttu kun olin pieni, ei kyllä tosin moitittukaan. Mutta nykyään kehut ja kauniit sanat kuuuluvat elämääni useita kertoja päivässä. En ole alkanut nukkumaan viimeisen vuoden aikana kuin muutaman kerran niin, etteikö minulle olisi sanottu, että olet ihana, samoin jokainen aamu kuulen saman. Se tuo valtavasti mielihyvää ja auttaa pääsemään monien vaikeidenkin asioiden yli, koska tiedän että minusta aidosti välitetään. Pyrin kehumaan myös lapsiani usein ja opettaa heitäkin kehumaan.


Kun ajatellaan laihduttamista, on kehujen saaminen onnistuneesta todella tärkeää. Usein ihmiset pohtivat, että uskallanko kehua, jospa minulle suututaan. Painonpudotus ja elämäntapamuutos ovat monelle hankalia ja aikaa vieviä asioita, ja todella usein niitä onnistumisia vähätellään. Teen sitä itsekkin vielä monesti ja usein :D Mutta jos huomaat jonkun laihtuneen tai tulleen hyvinvoivannäköiseksi kerro se hänelle, ei se ole sinulta pois. Minun sydäntäni lämmitti eräänä tiistaina vanhatuttu, joka huomautti että oletpas sinä saanut hyvin lihasta itseesi. Tajusin juurikin silloin ettei siis suuri työni olekkaan mennyt hukkaan. Ja voi sitä motivaation määrää :D Elämä on hieno lahja se pitäisi täyttää positiivisella energialla, opetella kääntämään vastoinkäymiset voitoksi tai sitten pyrkiä unohtamaan ne. Tiedän se ei ole helppoa, minä ryven omissani yleensä aika pitkään. Ja ajattelen aina pahinta, pessimisti ei pety koskaan tyylillä :D  Kehu kuitenkin tyylillä ja aidoista asioista, elä mitätöi sen tarkoitusta ja hienoutta käyttämällä sitä väärin. Haastajiin teidät jokaisen kehumaan tänään jotain läheistäsi ja miettimään oliko se niin vaikeaa ja miltä se tuntui.


Tälläisin ajatuksin minä lähden etsimään positiivisuutta tähän päivään tuolta viiltävän kylmästä kesäkuusta. Ihanaa loppuviikkoa, olkaa positiivisia ja rakastakaa toisianne <3


<3 Sanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti