13. kesäkuuta 2014

KESÄKILOT VAI KESÄ JA KILOT??

Lähes jokaisessa lehdessä, mitä olen viimeisten viikkojen aikana lukenut on jonkunmoinen ruokaohjelma ja treenit seuraaville kahdeksalle viikolle. Kun syöt näin ja treenaat näin niin saavutat uskomattoman sixpackin tai madonnan kaltaiset kädet tai jotain muuta yhtä ihmeellistä. Mutta mitäs sitten tapahtuu kun tämä on saavutettu?? On kesä ja omistat uskomattoman kropan, olet saanut sen tiukkaakin tiukemmalla ruokavaliolla ja ihan huikealla treenillä. Sitten tuleekin aika jolloin voit höllätä, palkata itsesi, niinkö?? Grillailla, nauttia ehkä oluesta ja viinistä? Vietttää rentoa kesää, todellakin, niinhän voi tehdä, koska kaikki on jo saavutettu! Mutta riistäytyykö homma lapasesta? Tuleeko sen ihanan pyykkilaudan päälle äkkiä rasvakerros, koska elimistö saa taas sitä kaikkea, mistä se on ehkä viimeiset kahdeksan viikkoa luopunut? Tuleeko siitä talven kovasta työstä muisto vain kahdessa kuukaudessa?

Olen pitkään pohtinut, sitä miksi kesä on niin erillaista aikaa kuin esim. talvi. Loma, aurinko,valoisat illat saavat suurimman osan ihmisistä toimimaan aivan eritavalla kuin talvisin. Talvet laihdutettan, liikutaan ja pidetään itsestä huolta, voidaan hyvin ja odotetaan kesää. Kesällä valittettavan moni ihminen saa kesäkiloja toiset enemmän kuin toiset, annetaan itselle lupa lyödä läskiksi, koska onhan kesä!! Jos nyt yrittäisin täältä kaivaa teille sen punaisen langan, niin onko järkeä dietata itsensä ihan uuvuksiin ja sen jälkeen palata siihen vanhaan takaisin ja katsoa kun se kova työ valuu hukkaan? EI ole, vaan opetella oikeasti pikkuhiljaa se uusi terveellienn elämäntapa, ilman mitään ihme diettejä ja puntareita!!!!

Olenkin sitä mieltä, että ihmiset pitää opettaa takasin normaaliin, tavalliseen kotiruokaan, siihen että se tehdään itse ja siitä myös nautitaan. Opetella tekemään niitä hyviä valintoja ja ehdottomasti opettaa ihmiset herkuttelemaan. Elämään esimerkiksi kesää niin että ei tarvitse syksyllä ensimmäisenä aloittaa laihdututuskuuria :D Silloin pienillä valinnoilla voidaan saada aikaan suuria muutoksia ihan huomaatta. Ihmiset ennekaikkea minun olisi opittava, että kaikki ei tapahdu hetkessä! Se kuuluisa terveellinen elämä vaatii opettelua ja aikaa. Ja minun mielstäni siihen kuuluu myös herkuttelu, elämästä nauttiminen. 



Elä siis kesä ilman kesäkiloja, mutta kesässä voi olla kiloja, oli ne sitten vaikka niitä pudotettuja kiloja ja kiloja jotka eivät tulleet eivätkä menneet :D

Tässä elämäni ensimmäinen ihka omin kätösin kirjoitettu blogiteksti :D Varmasti sekavaa ja täynnä kirjoitusvirheitä, mutta ajatukset ovat omia ja niiden takana seison täysin :D Kiitos jos jaksoit lukea loppuun asti ja kyllä aijon teitä vielä kiusata monilla kirjoituksilla :D Nyt hyvää juhannuksen odotusta ja hei nauttikaa elämästä, pienillä valinnoilla on pitkäkestoiset vaikutukset :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti