11. maaliskuuta 2019

Ehkä parasta pizzaa ikinä

Meillä harvemmin on kotona pizzaa ruokana, mutta joskus sitäkin toivotaan. Nyt oli sellainen päivä ja siitähän se ajatus sitten lähti. Olen sen verran kokeilunhaluinen, että oli taas kokeiltava jotain uutta. Se ettenkö voisi syödä ihan peruspohjaan tehtyä pizzaa ei ole se juttu, vaan haluan haastaa itseäni ja tehdä ruuastani vieläkin parempaa. Höttövehnäjauhojen syönti ei vaan ole se minun juttuni.  Olen joskus tehnyt jonkun ohjeen mukaan pizzapohjan mantelijauhoista, mutta nyt oli mielessä jotain muuta. Niinpä etsin kaappieni kätköistä kaiken mahdollisen ja syntyi ehkä paras pitsapohja ikinä. Ja haluan jakaa sen teille, joten olkaa hyvä; 



1-2 hengelle;

1dl kaurajauhoja
1 dl mantelijauhoja
3 rkl maustamatonta herajauhetta (FAST)
2 rkl psylliumjauhetta (Cocovi)
1 kananmuna
Timjamia ja suolaa
1,25 dl kuumaa/ kiehuvaa vettä.

Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin, ei liian kauan. Levitä pohja leivinpaperin päälle, parhaiten onnistuu kun kastelee kädet kylmällä vedellä. Paista pohjaa uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 min. Sen jälkeen ota pohja uunista ja laita täytteet. Paista sen jälkeen vielä noin 20 min riippuen täytteistä.


Minulla oli täytteenä kanaa, ananasta, paprikaa ja tomaattia. Päälle juustoraastetta ja pizzamaustetta. Sitten vaan nautitaan salaatin kera. 


Kannattaa kokeilla ja duunata pohjasta mieleinen, perusrunko on minusta hyvä.


<3 Sanna

2 kommenttia:

  1. Nam ihanan raikas resepti. Kiitos vinkistä, tätä pitää kokeilla tulevana viikonloppuna :)

    VastaaPoista